Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Ανέκαμψαν οι μετοχές μετά τη χειρότερη κατάρρευση στην ιστορία τους

Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας μετά τη χθεσινή «βουτιά», όταν και οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές από το Τόκιο μέχρι τη Νέα Υόρκη κατέρρευσαν.

Οι δείκτες Nikkei 225 Stock Average και Topix ανέκαμψαν περισσότερο από 10%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2008. Οι εταιρείες τεχνολογίας και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, σημείωσαν άνοδο μετά την πτώση του γεν κατά περίπου 1% έναντι του δολαρίου.

Οι τράπεζες κέρδισαν 7%, μετά από πτώση 17% τη Δευτέρα, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σημείωσαν άλμα άνω των 18 μονάδων.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο άνω του 3%. Οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν, ενώ εκείνες στην ηπειρωτική Κίνα ήταν συγκρατημένες. Τα πρώτα θετικά σημάδια υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές παίρνουν ανάσα μετά από μια δραματική ημέρα κατά την οποία ο «δείκτης φόβου» της Wall Street - ο VIX - κατέγραψε κάποια στιγμή αύξηση ρεκόρ σε στοιχεία που ανάγονται στο 1990.

«Καθώς οι ιαπωνικές μετοχές ανακάμπτουν, οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές είναι πιθανό να ανακάμψουν μαζί σήμερα», δήλωσε ο Tomo Kinoshita, στρατηγικός αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς στην Invesco Asset Management στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Διάταγμα Πούτιν για αύξηση του ρωσικού στρατού – Τρίτη φορά σε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο δίνεται εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες. Το σύνολο του...

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας 61χρονος Έλληνας σκότωσε την 50χρονη – επίσης Ελληνίδα – σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέ...

Φόρτωση άρθρων...