Τρίτη
22 Οκτωβρίου 2024

Αυστραλία: Ο Βασιλιάς Κάρολος δέχθηκε φραστική επίθεση από γερουσιαστή

Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του Βασιλιά Καρόλου στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, καθώς δέχθηκε φραστική επίθεση από Αυστραλή γερουσιαστή. «Δεν είσαι ο βασιλιάς μου» φώναξε στον Bασιλιά Κάρολο η Λίντια Θορπ, ανεξάρτητη γερουσιαστής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

Η γερουσιαστής διέκοψε την τελετή στην πρωτεύουσα Καμπέρα φωνάζοντας για περίπου ένα λεπτό, πριν απομακρυνθεί από την ασφάλεια. Με ένα γούνινο παλτό η 51χρονη γερουσιαστής φώναξε στον Βρετανό μονάρχη ότι «έχει διαπράξει γενοκτονία εναντίον του λαού μας». «Γ@@μω την αποικία», είπε η Λίντια Θορπ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος μόλις είχε φύγει για να συναντήσει ξανά τη Βασίλισσα Καμίλα που καθόταν στη σκηνή, όταν η Θορπ άρχισε να φωνάζει καθώς προχωρούσε προς τα εμπρός από το πίσω μέρος της συνέλευσης.

Η γερουσιαστής ακούστηκε να φωνάζει: «Αυτή δεν είναι η γη σας, δεν είσαι ο Βασιλιάς μου». Στη συνέχεια, η τελετή ολοκληρώθηκε χωρίς καμία αναφορά στο περιστατικό και το βασιλικό ζεύγος προχώρησε σε συνάντηση με το κοινό που περίμενε έξω από το κτίριο.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα το επεισόδιο. Πηγές από το παλάτι είπαν στην «Daily Mail» ότι ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Βρετανίας ήταν «βαθιά συγκινημένοι» από τη ζεστή υποδοχή που έλαβαν σε όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινός υπουργός ζητά να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όσους καταδικάζονται για προδοσία

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μίκι Ζοχάρ ζήτησε σήμερα Δευτέρα (21/10) από την ισραηλινή κυβέρνηση να επιβάλει τη θανατική ποινή σε όσους έχουν καταδικαστεί για προδοσία εν ...

Φόρτωση άρθρων...