Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δείτε βίντεο από το επεισόδιο μεταξύ Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών για Κυπριακό και παραβιάσεις: «Αρκετούς Έλληνες άκουσα»

Πολιτική

Με την φράση «αρκετούς Έλληνες άκουσα» αποχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χολουσί Ακάρ από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ,που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, μετά από το πρωτοφανές επεισόδιο που προκάλεσε θέτοντας ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγορώντας την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χολουσί Ακάρ επιχείρησε να μετατρέψει την συνεδρίαση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ σε βήμα προβολής των παράλογων τουρκικών αιτιάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ακάρ ανέπτυξε όλη την τουρκική ατζέντα κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση όλων των συνθηκών, απαιτώντας και πάλι την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ενώ επανέφερε τον παλιό τουρκικό ισχυρισμό πως στο Λαύριο υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης (Κούρδων) τρομοκρατών.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπήρξε άμεση και ενιαία. Αρχικά ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας στο ΝΑΤΟ Σπήλιος Λιβανος απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις ενώ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των υπόλοιπων χωρών που μετείχαν στην συνεδρίαση για το σύνολο των τουρκικών παραβιάσεων, τις υπερπτήσεις, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Μανούσου Βολουδάκη.

Ωστόσο όταν το λόγο έλαβε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ο κ. Ακάρ διέκοψε την συνεδρίαση λέγοντας χαρακτηριστικά «αρκετούς Έλληνες άκουσα» και επικαλούμενος φόρτο εργασίας αποχώρησε. Σύμφωνα ωστόσο με αυτόπτες μάρτυρες, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μετέβη για καφέ στο μπαρ του συνεδριακού χώρου!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται απόψε η αντιπαράθεση στη Βουλή - Η «προσυνεννόηση» και η «διάψευση» (live)

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τελευταίος τον λόγο, θα κλείσει απόψε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης...

Σκέρτσος: «Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια ή με τα λαϊκά δικαστήρια»

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε «εάν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, ήταν ...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος. Oι Σταύρος Παπασταύρου και Γιάν...

Φόρτωση άρθρων...