Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, υποστήριξε ότι ελοχεύει κίνδυνος κακοποίησης των παιδιών, αναφέροντας ότι όλα ξεκίνησαν από εισαγγελική έρευνα στα Άδανα, έπειτα από σχετική καταγγελία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την προστασία των παιδιών μας. Η χρήση της τεχνολογίας με αρνητικό τρόπο δεν είναι ποτέ αποδεκτή», έγραψε μεταξύ άλλων στο Χ (πρώην Twitter).

Δεν απάντησε η εταιρεία, παρά τα μαζικά σχόλια

Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με την εταιρεία που βγάζει το Roblox να μην απαντά.

Πάντως στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι «τα συστήματα και οι ομάδες ασφάλειας και απορρήτου εξελίσσονται συνεχώς και καινοτομούν για να διασφαλίσουν ότι καθημερινά όλοι αισθάνονται ασφαλείς στο Roblox».

Για «αδιανόητη απόφαση» κάνει λόγο ο Ιμάμογλου

Αντίθετος εμφανίστηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος χαρακτήρισε την τελευταία απόφαση απαγόρευσης, «αδιανόητη».

«Αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις είναι μυαλά που αγνοούν τον νέο κόσμο, την οικονομία και την τεχνολογία», έγραψε μεταξύ άλλων στο X.

Προσπάθεια της κυβέρνησης να αναχαιτίσει τη διείσδυση των κινεζικών sites λιανικών πωλήσεων

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αυξανόμενη επιρροή των κινεζικών πλατφορμών λιανικών πωλήσεων, η Τουρκία ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για τις διαδικτυακές αγορές από το εξωτερικό. Η Άγκυρα επιδιώκει να προστατεύσει την εγχώρια αγορά και να ενισχύσει τους τοπικούς επιχειρηματίες, εν μέσω της αυξανόμενης διείσδυσης ξένων εμπορικών κολοσσών.

Είχε προηγηθεί το «κόψιμο» του Instagram

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η Τουρκία είχε απαγορεύσει την πρόσβαση των πολιτών της στο Instagram, με την κυβέρνηση να προβάλει ως βασικό λόγο την προσπάθεια για καταπολέμηση του εγκλήματος κι όχι για τις αναρτήσεις αναφορικά με τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Σύμφωνα με το Reuters, Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες με τους υπευθύνους του Instagram αυτή την εβδομάδα, αλλά το ζήτημα δεν έχει ακόμη λυθεί.