Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Δημοσκόπηση WSJ: Οριακό προβάδισμα Τραμπ έναντι Χάρις

Πλανήτης

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έχει οριακό προβάδισμα απέναντι στη Δημοκρατική αντίπαλό του, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, συγκεντρώνει το 47% των προθέσεων ψήφου, έναντι 45%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η διαφορά είναι εντός του ορίου του στατιστικού σφάλματος (±2,5%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση σε δείγμα 1.500 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, που διενεργήθηκε από τη 19η ως την 22η Οκτωβρίου. Πάντως, καταγράφει αλλαγή τάσης, καθώς η κυρία Χάρις προηγείτο με διαφορά δύο μονάδων τον Αύγουστο, σε προηγούμενη δημοσκόπηση της WSJ, σημειώνει η εφημερίδα.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters αντίθετα θέλει την Κάμαλα Χάρις να προηγείται, επίσης με οριακή διαφορά (46-43%).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες για εκτόξευση ρουκετών της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο (Βίντεο)

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν απόψε στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ εξαιτίας ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ...

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορεί τον Τραμπ πρώην μοντέλο: «Ένιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας»

Αποκαλύψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε η Στέισι Γουίλιαμς πρώην μοντέλο λέγοντας ότι ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ την άγγιξε σεξουαλικά. Η Στέισι Γουίλιαμς πρώην μοντέλο φέρετ...

Φόρτωση άρθρων...