Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

«Δώρα» 100.000 δολάρια από Τούρκους είχε πάρει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Για δωροδοκίες από Τούρκους κατηγορείται ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Κατηγορίες για πέντε εγκλήματα απαγγέλθηκαν στον Έρικ Άνταμς από εισαγγελείς του Μανχάταν. Μεταξύ των κατηγοριών είναι η παράνομη χρηματοδότηση εκστρατεία και η δωροδοκίας.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Άνταμς ότι δέχθηκε παράνομες εισφορές στην εκστρατεία του και πολυτελή ταξιδιωτικά καταλύματα από Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι επεδίωκαν να έχουν επιρροή σε αυτόν.

Σύμφωνα με το BBC, ο Άνταμς έλαβε περισσότερα από 100.000 δολάρια σε προσωπικές παροχές, όπως διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο, εκδρομές με γιοτ και πτήσεις business class.

Ο 64χρονος Άνταμς ήταν στόχος ερευνών επί μήνες για υποψίες σχετικά με τη χρηματοδότηση της νικηφόρας εκστρατείας του το 2021, όταν και έγινε ο δεύτερος Αφροαμερικανός δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Το κατηγορητήριο 57 σελίδων αναφέρει, μεταξύ άλλων, πράξεις ηλεκτρονικής απάτης, παράνομη προσέλκυση εισφορών για την εκστρατεία του από αλλοδαπό και για αποδοχή δωροδοκιών από Τούρκο αξιωματούχο, με αντάλλαγμα την επιρροή του σε μια υπόθεση για την κατασκευή ουρανοξύστη που στεγάζει την τουρκική αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ και το γενικό τουρκικό προξενείο.

Οι εισαγγελείς περιγράφουν ένα σχέδιο με αφετηρία το 2014, με βάση το οποίο θα υπήρχε βοήθεια στην εκστρατεία του Άνταμς για τη δημαρχία στις εκλογές 2021, προσφέροντας δωρεάν παραμονή σε δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία και γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια.

Σε αντάλλαγμα, ο Άνταμς πίεσε αξιωματούχους της πόλης να μην προχωρήσουν σε επιθεωρήσεις ασφαλείας και να επιτρέψουν το άνοιγμα του νέου τουρκικού προξενείου 36 ορόφων.

«Ο Έρικ Άνταμς συνέχισε τις διεφθαρμένες συναλλαγές του αφότου έγινε δήμαρχος», αναφέρει το έγγραφο.
Έπειτα από την ανακοίνωση του κατηγορητηρίου, ο δήμαρχος δήλωσε «αθώος». Ο 64χρονος Άνταμς είπε ότι θα καταρρίψει τις κατηγορίες και τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί. «Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου ως δήμαρχος», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινός στρατός: Χτυπήσαμε πάνω από 280 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε σήμερα περισσότερους από 280 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Νωρίτερα, η ισλαμιστική οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτες προς το έδαφος του Ισ...

Φόρτωση άρθρων...