Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι σε συντριβή ελικοπτέρου στον ποταμό Δούρο

Πλανήτης

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις αγνοούνται αφού ελικόπτερο που επέστρεφε από αποστολή πυρόσβεσης συνετρίβη στον ποταμό Δούρο, στη βόρεια Πορτογαλία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου σώθηκε από τουριστικό σκάφος που έπλεε κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στην περιοχή Λαμέγκο. Φέρει κατάγματα στα πόδια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

 

Εκτός από τον πιλότο, στο ελικόπτερο επέβαινε μια πενταμελής ομάδα ειδικών της Μονάδας Προστασίας και Αρωγής της Πορτογαλίας. Οι δύο βρέθηκαν νεκροί στα συντρίμμια και οι άλλοι τρεις αγνοούνται, είπε ο Σίλβα Λαμπρέια, ο διοικητής της λιμενικής αρχής του ποταμού Δούρου. «Ξεκινήσαμε υποβρύχιες έρευνες γύρω από το ελικόπτερο και στις όχθες», είπε στους δημοσιογράφους.

 

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο πήγε στο σημείο του δυστυχήματος, όπου έχουν αναπτυχθεί δεκάδες διασώστες, δύτες, αστυνομικοί και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1519: Ο Μαγγελάνος αποπλέει από την περιοχή του Κάντιθ στην Ισπανία με 270 άνδρες, με σκοπό να κάνει τον περίπλου της γης 1946: Πραγματοποιείται το πρώτο κινηματογρα...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Φόρτωση άρθρων...