Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις πήρε και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μάζεψε 310 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο και ξεπέρασε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Και επισήμως έλαβε η Κάμαλα Χάρις τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες του Δημοκρατικού κόμματος για να γίνει η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα διεκδικήσει το αξίωμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

Στη διαδικτυακή ψηφοφορία η Χάρις συγκέντρωσε ήδη πάνω από τις μισές ψήφους των αντιπροσώπων.

Ο Jaime Harrison, ο πρόεδρος του κόμματος, δήλωσε ότι η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις θα γίνει επίσημη μετά το τέλος της εξαιρετικά ασυνήθιστης, εικονικής ονομαστικής ψηφοφορίας του κόμματος τη Δευτέρα. 

Έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης για υποστηρικτές, καθώς οι αντιπρόσωποι εξακολουθούσαν να ψηφίζουν σε μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να ορίσει επίσημα τον υποψήφιο των Δημοκρατικών πριν από το συνέδριο του κόμματος αργότερα αυτό το μήνα.

Η ίδια δήλωσε αμέσως ότι αισθάνεται «τιμή» που ξεπέρασε αυτό το όριο από σήμερα, αφού η ψηφοφορία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.

Κάμαλα Χάρις: Μάζεψε 310 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο και ξεπέρασε τον Τραμπ

Η προεκλογική εκστρατεία της Καμάλα Χάρις συγκέντρωσε 310 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο – μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ. Η συγκομιδή της Χάρις ξεπέρασε κατά πολύ τα 137 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τον προηγούμενο μήνα. 

Οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με τέσσερις ακόμη μήνες να απομένουν. Τα εντυπωσιακά νούμερα μεταμόρφωσαν την οικονομική τύχη των Δημοκρατικών, οι οποίοι είχαν δει το οικονομικό τους πλεονέκτημα να καταρρέει υπό τον Μπάιντεν τους τελευταίους μήνες.

Τον Μάιο, οι τεράστιες ταμειακές εισπράξεις του Τραμπ μετά την καταδίκη του για κακούργημα που αφορούσε την απόκρυψη χρημάτων στη Νέα Υόρκη εξαφάνισαν το ταμειακό προβάδισμα που είχε δημιουργήσει ο Μπάιντεν. 

Το καταστροφικό ντιμπέιτ τον Ιούνιο, το οποίο ακολουθήθηκε από συνεχείς πιέσεις των Δημοκρατικών και των χορηγών προς τον Τζο Μπάιντεν προκειμένου να αποχωρήσει, πάγωσε τη συγκέντρωση χρημάτων. Μεγάλοι δωρητές των Δημοκρατικών ακύρωσαν εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων και απέσυραν χρήματα από την εκστρατεία του Μπάιντεν για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους.

Όμως, η αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από το ψηφοδέλτιο στις 21 Ιουλίου και η ανάδειξη της Χάρις άνοιξαν και πάλι τη στρόφιγγα των χρημάτων, καθώς οι μεγάλοι δωρητές των Δημοκρατικών δέσμευσαν 150 εκατομμύρια δολάρια σε ένα προεδρικό super PAC υπέρ των Δημοκρατικών. 

Η καμπάνια της Χάρις δήλωσε ότι οι εκστρατείες των Black Women for Harris, Latinas for Harris και White Dudes for Harris, συγκέντρωσαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια.

Τα δύο τρίτα του συνολικού ποσού του Ιουλίου προήλθαν από δωρητές που έκαναν για πρώτη φορά δωρεές και η πλειοψηφία του συνολικού ποσού συγκεντρώθηκε από δωρεές ύψους 200 δολαρίων ή λιγότερο, σύμφωνα με την εκστρατεία της Καμάλα Χάρις. Επίσης, είπε ότι είδε αύξηση μεταξύ των δωρητών της Gen Z και των Millenials, μια εκλογική ομάδα που ο Μπάιντεν δυσκολεύτηκε πολύ για να κερδίσει.

«Πρόκειται για μια συγκομιδή που γράφει ιστορία για μία υποψήφια που θα γράψει ιστορία αυτόν τον Νοέμβριο», ανέφερε σε δήλωσή της η υπεύθυνη της εκστρατείας της Καμάλα Χάρις, Julie Chavez Rodriguez. «Το τεράστιο κύμα υποστήριξης που είδαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα καθιστά σαφές ότι ο συνασπισμός της Χάρις έχει κινητοποιηθεί, αυξάνεται και είναι έτοιμος να καταβάλει προσπάθεια για να νικήσει τον Τραμπ αυτόν τον Νοέμβριο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Διάταγμα Πούτιν για αύξηση του ρωσικού στρατού – Τρίτη φορά σε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο δίνεται εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες. Το σύνολο του...

Νέα ανάρτηση Μασκ για την Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας σχολίασε σε ανάρτησή του ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, γράφοντας συγκεκριμένα ότι «σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν σ...

Φόρτωση άρθρων...