Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας έμπειρος και δημοφιλής πολιτικός ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών

Τον Τιμ Γουόλτς επέλεξε η Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιο Αντιπρόεδρό της, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο της.

Πλανήτης

H Χάρις επέλεξε τον Τιμ Ουόλτς. Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς είναι πρώην στρατιώτης και πρώην δάσκαλος.

Ως πρώην μέλος του Κογκρέσου από μια περιοχή με έντονο ρεπουμπλικανικό στοιχείο, ο 60χρονος Γουόλτς έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσελκύσει την ψήφο λευκών αγροτών αν και ως κυβερνήτης πίεσε επίσης για πρωτοβουλίες όπως η διανομή δωρεάν σχολικών γευμάτων σε όλους και για διευρυμένη άδεια μετ' αποδοχών για τους εργαζόμενους.

Η Μινεσότα είναι πιθανό να περάσει στον έλεγχο των Δημοκρατικών στις εκλογές, ενώ συνορεύει με άλλες δύο κρίσιμες πολιτείες, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν. Η λίστα των υποψηφίων της Χάρις, που παίρνει κεφάλι πλέον στις δημοσκοπήσεις, είχε περιοριστεί σήμερα το πρωί σε δύο άτομα: τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο και τον ομόλογό του της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτς, ο οποίος φέρεται τελικά πως θα είναι ο «εκλεκτός».

Γιατί η Χάρις επέλεξε τον Γουόλτς

Το όνομα του Τιμ Γουόλτς δεν φαίνεται να βρισκόταν ψηλά στις αρχικές λίστες της Κάμαλα Χάρις. Πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου, κέρδισε την προσοχή των δημοκρατικών για το φιλικό του στυλ και την ικανότητά του να πλήττει ρητορικά τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να δείχνει πολύ επιθετικός.

Πριν λίγες ημέρες, χαρακτήρισε «περίεργο» τον Ντόναλντ Τραμπ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, ένα επίθετο που έκαναν σημαία οι Δημοκρατικοί και έχει εντάξει η Κάμαλα Χάρις στην εκστρατεία της.

Η Μινεσότα δεν θεωρείται κρίσιμη πολιτεία. Ωστόσο, η Κάμαλα Χάρις ελπίζει ότι ο Γουόλτς θα έχει απήχηση σε μέρη όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, που θεωρούνται ότι θα παίξουν ρόλο κλειδί στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλτς

Ο Τίμοθι Τζέιμς Γουόλτς είναι Αμερικανός πολιτικός και πρώην εκπαιδευτικός και στρατιωτικός, που υπηρετεί ως 41ος Κυβερνήτης της Μινεσότας από τον Ιανουάριο του 2019. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 1η περιφέρεια της Μινεσότας, από το 2007 έως το 2019.

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1964, στο Γουέστ Πόιντ της Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, και μεγάλωσε στο Τσάντρον της Νεμπράσκα.

Σπούδασε ποδόσφαιρο στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ του Σάουθ Μπεντ (δεν έλαβε πτυχίο), και συνέχισε σπουδάζοντας κοινωνικές επιστήμες, στο Πολιτειακό Κολλέγιο στο Τσάντρον, λαμβάνοντας πτυχίο το 1989. Έκανε μεταπτυχιακό στην εκπαιδευτική ηγεσία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, λαμβάνοντας δίπλωμα το 2001.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, καθώς και υπηρέτησε ως στρατιωτικός στην εθνοφρουρά από το 1981 έως το 2005, και αφυπηρέτησε με το βαθμό του Επιλοχία.

Είναι παντρεμένος από το 1994, με την καθηγήτρια Αγγλικών, Γκουέν Γουίπλ, και έχουν μαζί 2 παιδιά.

 

Η Χάρις επιβεβαιώνει τον Γουόλτς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο: «Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές»

«Είμαι υπερήφανη που ανακοινώνω ότι ζήτησα από τον Γουόλτς να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρός μου», ανέφερε η Χάρις. «Ένα από τα πράγματα που ξεχώρισαν για εμένα στον Τιμ είναι το πόσο βαθιές είναι οι πεποιθήσεις του για τον αγώνα υπέρ των οικογενειών της μεσαίας τάξης. Είναι προσωπικό».

Συνέχισε λέγοντας:

«Μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Νεμπράσκα, περνώντας τα καλοκαίρια δουλεύοντας στη φάρμα της οικογένειάς του.

»Ο πατέρας του πέθανε από καρκίνο όταν ο ίδιος ήταν 19 ετών και η οικογένειά του βασιζόταν στις επιταγές επιδόματος κοινωνικής ασφάλισης για να τα βγάλει πέρα.

Στα 17 του κατατάχθηκε στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε για 24 χρόνια. Χρησιμοποίησε τα επιδόματα για να πάει στο κολέγιο και να γίνει δάσκαλος. Διετέλεσε προπονητής ποδοσφαίρου και σύμβουλος της Gay-Straight Alliance.

Μοιράζομαι αυτό το ιστορικό τόσο επειδή είναι εντυπωσιακό από μόνο του, όσο και επειδή βλέπετε ξεκάθαρα πώς επηρεάζει το βιογραφικό του.

Συνεργάστηκε με τους Ρεπουμπλικάνους για να περάσει επενδύσεις σε υποδομές. Μείωσε τους φόρους για τις εργαζόμενες οικογένειες. Πέρασε νόμο για την παροχή αμειβόμενης οικογενειακής και ιατρικής άδειας στις οικογένειες της Μινεσότα.

Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στον Τιμ είναι η βαθιά αφοσίωσή του στην οικογένειά του: Γκουέν, Γκας και Χόουπ. Ο Νταγκ [ο σύζυγος της Χάρις] και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του και με την Γκουέν για να οικοδομήσουμε μια διοίκηση που θα αντικατοπτρίζει τις κοινές μας αξίες.

Είτε είστε υποστηρικτής, είτε εθελοντής, είτε δωρητής, είτε μέλος του προσωπικού μας, είτε το όνομά σας είναι στο ψηφοδέλτιο: είστε μέρος της καμπάνιας με τη δύναμη του λαού που θα νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Θα οικοδομήσουμε μια σπουδαία συνεργασία. Θα δημιουργήσουμε μια μεγάλη ομάδα. Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές».

Τιμ Γουόλτς: Η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου, θα τα δώσω όλα, λέει ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χάρις

Είναι η «μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου» να συμμετάσχω ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, δήλωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Γουόλτς. Λίγο νωρίτερα, η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει πως επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότα ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της.

«Θα τα δώσω όλα» υποσχέθηκε ο Γουόλτς.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών γνωστοποίησε ότι η Χάρις και ο Γουόλς θα κάνουν την πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση ως συνυποψήφιοι σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια αργότερα σήμερα.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Φόρτωση άρθρων...