Παρασκευή
25 Οκτωβρίου 2024

Εκλογές στις ΗΠΑ: Δεκάδες νομπελίστες στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις

Πλανήτης

Πάνω από 80 Αμερικανοί νομπελίστες από διάφορους επιστημονικούς κλάδους υποστηρίζουν με επιστολή τους την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Στην επιστολή τους, κατά τους New York Times, οι 82 επαινούν τη δέσμευσή της στην τεχνολογία και την έρευνα και τονίζουν ότι, αν εκλεγεί ο Τραμπ, θα υπονομευθεί η επιστημονική απάντηση στην κλιματική αλλαγή.

Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν ο χημικός Ντέιβιντ Μπέικερ, ο φυσικός Τζον Χόπφιλντ και ο βραβευμένος μόλις φέτος με Νόμπελ Οικονομικών Ντάρον Ατζέμογλου, αλλά και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Όπως γράφουν ότι «η τεράστια αύξηση στο βιοτικό επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής τους τελευταίους δύο αιώνες είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η Καμάλα Χάρις το αναγνωρίζει αυτό και κατανοεί ότι η διατήρηση της ηγετικής θέσης της Αμερικής σε αυτούς τους τομείς απαιτεί δημοσιονομική στήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανεξάρτητα πανεπιστήμια και διεθνή συνεργασία».

Εν τω μεταξύ, προχθές Τετάρτη εξέφρασαν τη στήριξή τους στην υποψήφια 23 οικονομολόγοι βραβευμένοι με Νόμπελ, μεταξύ τους και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παλαιστινιακή εφημερίδα δημοσίευσε τη διαθήκη του Σινουάρ – Οι οδηγίες για τους ομήρους της Χαμάς

Η παλαιστινιακή εφημερίδα Al Quds δημοσίευσε τρεις χειρόγραφες σελίδες που υποστηρίζει ότι αποτελούν τη διαθήκη του δολοφονημένου από το Ισραήλ ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. ...

IDF: Σκοτώσαμε διοικητή της Χαμάς που είχε δολοφονήσει Ισραηλινούς την 7η Οκτωβρίου 2023

Ένας διοικητής της δύναμης Νούκμπα της Χαμάς, ο οποίος ηγήθηκε της δολοφονίας και της απαγωγής Ισραηλινών από καταφύγιο κοντά στο κιμπούς Ρεΐμ, σκοτώθηκε την Τετάρτη. Ο διοικητή...

Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει λογικούς συμβιβασμούς για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος

Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει λογικούς συμβιβασμούς για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος, αλλά δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τι θέμα, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν ...

Φόρτωση άρθρων...