Πάνω από 80 Αμερικανοί νομπελίστες από διάφορους επιστημονικούς κλάδους υποστηρίζουν με επιστολή τους την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Στην επιστολή τους, κατά τους New York Times, οι 82 επαινούν τη δέσμευσή της στην τεχνολογία και την έρευνα και τονίζουν ότι, αν εκλεγεί ο Τραμπ, θα υπονομευθεί η επιστημονική απάντηση στην κλιματική αλλαγή.

Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν ο χημικός Ντέιβιντ Μπέικερ, ο φυσικός Τζον Χόπφιλντ και ο βραβευμένος μόλις φέτος με Νόμπελ Οικονομικών Ντάρον Ατζέμογλου, αλλά και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Όπως γράφουν ότι «η τεράστια αύξηση στο βιοτικό επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής τους τελευταίους δύο αιώνες είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η Καμάλα Χάρις το αναγνωρίζει αυτό και κατανοεί ότι η διατήρηση της ηγετικής θέσης της Αμερικής σε αυτούς τους τομείς απαιτεί δημοσιονομική στήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανεξάρτητα πανεπιστήμια και διεθνή συνεργασία».

Εν τω μεταξύ, προχθές Τετάρτη εξέφρασαν τη στήριξή τους στην υποψήφια 23 οικονομολόγοι βραβευμένοι με Νόμπελ, μεταξύ τους και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.