Παρασκευή
04 Οκτωβρίου 2024

Έντονες σκέψεις για αντίποινα του Ισραήλ στις πετρελαιοπηγές του Ιράν

Πλανήτης

Ετοιμάζεται να απαντήσει στο Ιράν το Ισραήλ έπειτα από την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε. Έντονες είναι οι σκέψεις στο Τελ Αβίβ για αντίποινα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είπε σήμερα ότι είναι σε εξέλιξη «συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, την Τρίτη.

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;», ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε».

Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου

Αμέσως μετά τη δήλωση του Μπάιντεν, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε απότομα. Γύρω στις 17.50 (ώρα Ελλάδας) το αμερικανικό αργό WTI έφτασε τα 73,12 δολάρια το βαρέλι (+4,34%), ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε αύξηση 3,95%, φτάνοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με διαφορές στον εγκέφαλο των παιδιών

Η ατμοσφαιρική ρύπανση από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, αυτοκίνητα και πυρκαγιές συνδέεται με διαφορές στους εγκεφάλους των παιδιών. Αυτό αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλ...

Λίβανος: Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ λίγο πριν δολοφονηθεί

Ο δολοφονημένος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε συμφωνήσει σε προσωρινή κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ λίγο πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με ανώτερους Λιβανέζους αξιωματούχους....

Φόρτωση άρθρων...