Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Πλανήτης

Δύο χτυπήματα από αέρος και θαλάσσης δέχθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Tutor» σημαίας Λιβερίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από την επίθεση το πλοίο φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιό του, ενώ έως αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί, ενώ πιθανότητα το Tutor να χρειαστεί να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι ασφαλείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση από αέρος έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το ελληνόκτητο πλοίο, που δέχτηκε διπλό χτύπημα (από αέρος και θαλάσσης) στο μηχανοστάσιο, έχει χάσει την επικοινωνία ενώ δεν μπορεί να κάνει ελιγμούς. Το πλοίο TUTOR, το οποίο ανήκει στην Livenza Shipping Inc (Ελλάδα) και διαχειρίζεται/εκμεταλλεύεται από την Evalend Shipping Co SA (Ελλάδα), έχει εισροή υδάτων.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Σουέζ για Ινδία και έχει απενεργοποιήσει το AIS του εδώ και τρεις ημέρες.

Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρά Τραμπ κατά Μπάιντεν και Χάρις: Τους αποδίδει ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του

Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, που ισχυρίστηκε ότι η ρητορική τους εναντίον του είναι αυτή που προκαλεί τις απόπειρες εναντίον του, την ...

Τραμπ: Πώς η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του θα επηρεάσει την έκβαση των Εκλογών στις ΗΠΑ

Δύο μήνες από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε για δεύτερη φορά. Το ερώτημ...

Φόρτωση άρθρων...