Δευτέρα
07 Οκτωβρίου 2024

Εβδόμη Οκτωβρίου - Ημέρα τρόμου στη Μέση Ανατολή - Βομβαρδισμοί εκατέρωθεν

Πλανήτης
Tags: Ισραήλ

 Δίχως έλεος συνεχίζεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή, με τη Χεζμπολάχ να κλιμακώνει μάλιστα τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, η Χεζμπολάχ χτύπησε με πυραύλους τη Χάιφα, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, από θραύσματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, η σιιτική οργάνωση χτύπησε με πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή. 

Σύμφωνα με του Times of Israel, γιατροί λένε ότι ανταποκρίνονται σε αναφορές για πλήγματα ρουκετών στη Χάιφα, αφού οι σειρήνες ήχησαν στη βόρεια παράκτια πόλη και σε κοντινές πόλεις. Δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, νέες σειρήνες ηχούν στο Κιριάτ Σμονά και σε κοντινές πόλεις στα βόρεια σύνορα.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τη Χάιφα φαίνεται να δείχνουν σοβαρές ζημιές σε κυκλικό κόμβο που χτυπήθηκε από ρουκέτα.

Στο μεταξύ αφού οι IDF κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή γύρω από τέσσερις εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τηλεφώνημα Νετανιάχου - Μακρόν μετά τη μεταξύ τους «ένταση» για το εμπάργκο στα όπλα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Κυριακής (6/10) ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές. Ο Νε...

Φόρτωση άρθρων...