Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Φονικές πυρκαγιές στη νοτιοανατολική Τουρκία

Πλανήτης

Κόλαση πυρός δείχνουν τα βίντεο από τις δασικές πυρκαγιές στην νοτιοανατιολική Τουρκία όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 44 τραυματίστηκαν, με την κατάσταση 10 εξ αυτών να κρίνεται σοβαρή.

«Υπήρξαν πέντε νεκροί και 44 τραυματίες, οι 10 από τους οποίους φέρουν σοβαρά τραύματα», στις δύο ζώνες που βρίσκονται κοντά στη Μαρντίν, έγραψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στο X.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται μια γιγάντια πυρκαγιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, να φωτίζει τον ουρανό και μεγάλα σύννεφα καπνού.

Τέσσερις ομάδες υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και 35 ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου, διευκρίνισε ο Κοτζά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη (20/6), το βράδυ σε ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων νότια του Ντιγιάρμπακιρ και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, πλήττοντας πέντε χωριά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

«Δυστυχώς τρεις κάτοικοι της περιφέρειας του Ντιγιάρμπακιρ και δύο της περιφέρειας της Μαρντίν έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο τελευταίος μέσω της X.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί - «Ημουν εξαντλημένος από τα ταξίδια» είπε για το ντιμπέιτ

Στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος βγαίνουν πια ανοιχτά, σχεδόν μία εβδομάδα έπειτα από το προεδρικό ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης, και ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει...

Γαλλία: Συσπείρωση του μετώπου κατά της Λεπέν ενόψει του κρίσιμου δεύτερου γύρου των Εκλογών

Λίγες ημέρες απομένουν πριν από τον δεύτερο γύρο των Βουλευτικών Εκλογών στη Γαλλία. Πάνω από 200 κεντρώοι και αριστεροί υποψήφιοι βουλευτές αποσύρθηκαν, προκειμένου έτσι να επιτευ...

Φόρτωση άρθρων...