Σαββάτο
19 Οκτωβρίου 2024

Γαλλία: Σέρφερ βγήκε με τη σανίδα του στους δρόμους της πλημμυρισμένης Μπαγιόν (βίντεο)

Πλανήτης

Βίντεο από την πλημμυρισμένη Μπαγιόν στη Γαλλία δείχνει έναν άνδρα πάνω σε σανίδα του σερφ να… κωπηλατεί περιδιαβάζοντας στους δρόμους την Παρασκευή, στον απόηχο των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν τα νότια της χώρας και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από γαλλικούς ειδησεογραφικούς σταθμούς, αυτοκίνητα, οδικές πινακίδες και ζώα φαίνονται να παρασύρονται από τα νερά, άνθρωποι να είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε λεωφορεία. Ο αυτοκινητόδρομος Α47 κοντά στη Λιόν μεταμορφώθηκε για λίγο σε γιγάντιο χείμαρρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, επιπλέον 1.500 πυροσβέστες εστάλησαν στις πληγείσες περιοχές για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των τοπικών Αρχών.

Τεράστιες ποσότητες νερού

Τα τοπικά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Πέμπτη ότι ο ποταμός Nive, ο οποίος διασχίζει τη Μπαγιόν, υπερχείλισε πλημμυρίζοντας την πόλη. Οι πλημμύρες διατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής και οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που ακολουθεί.

«Σε ορισμένα σημεία στην περιφέρεια Αρντές έπεσαν μέσα σε 48 ώρες 700 χιλιοστά νερού. Είναι περισσότερο απ’ όσο πέφτει σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους στο Παρίσι, η ποσότητα είναι γιγάντια», δήλωσε στο BFM TV η υπουργός Περιβάλλοντος Ανιές Πανιέ-Ρινασέ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France της Γαλλίας έθεσε την Πέμπτη έξι διαμερίσματα στη νότια Γαλλία σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες. Ο συναγερμός υποβαθμίστηκε σε «πορτοκαλί» την Παρασκευή, υποδεικνύοντας ότι τα επίπεδα των υδάτων θα μειωθούν και πάλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Διάσημοι στο πλευρό της Χάρις και του Τραμπ, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο

Η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν τη στήριξη διάσημων προσωπικοτήτων κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο πλαίσιο των προεκλογικών εκστρατειών τους για τον Λευκό Οίκο, το Σαβ...

Φούρνος στις ΗΠΑ προβλέπει τον νικητή των εκλογών εδώ και 40 χρόνια – Κάνει δημοσκοπήσεις με μπισκότα Τραμπ ή Χάρις

Εδώ και 40 χρόνια, ένας φούρνος στα προάστια του Ντιτρόιτ προβλέπει τον νικητή των προεδρικών εκλογών -με εξαίρεση αυτές του 2020- κάνοντας δημοσκόπηση πουλώντας… μπλε και κόκκινα ...

Φόρτωση άρθρων...