Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη Ρώσος σεφ στο Παρίσι ως ύποπτος για συνωμοσία - «Σχεδίαζε αποσταθεροποίηση» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο άνδρας προετοίμαζε ένα «σχέδιο μεγάλης κλίμακας» που θα μπορούσε να έχει «σοβαρές» συνέπειες, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων βρήκαν οι πράκτορες, σύμφωνα με τις ενημερώσεις που δόθηκαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Στη σύλληψη ενός Ρώσου σεφ, που ζει στη Γαλλία εδώ και 14 χρόνια, προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές, καθώς θεωρούν ότι είναι ύποπτος για συνωμοσία με ξένη δύναμη, με σκοπό τη διοργάνωση «μεγάλης κλίμακας» πράξεων αποσταθεροποίησης, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το περιστατικό έγινε γνωστό δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης στις όχθες του Σηκουάνα, κι ενώ οι Αρχές έχουν εκφράσει εδώ και καιρό την ανησυχία ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιδιώξει τη δική της παρέμβαση.

Ο 40χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής που έγινε στο διαμέρισμά του στο κεντρικό Παρίσι την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα έγγραφο που συνδέεται με μια επίλεκτη ρωσική μονάδα ειδικών δυνάμεων που λειτουργεί υπό τη διοίκηση της FSB, που διαδέχτηκε την KGB.

Έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς περί «ανταλλαγής πληροφοριών με ξένη δύναμη με σκοπό την πρόκληση εχθροπραξιών στη Γαλλία». Το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 30 ετών. Η συνωμοσία δεν θεωρείται ότι είχε σχέση με πράξεις τρομοκρατίας.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, παραπέμφθηκε την ίδια ημέρα σε δίκη με την κατηγορία αυτή και τέθηκε υπό κράτηση. Η έρευνα στο διαμέρισμά του έγινε μετά από αίτημα του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζήτησε τη δημιουργία «ισλαμικής συμμαχίας» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (7/9) ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σχηματίσουν μια συμμαχία για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκ...

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα αποπέμπει τον υπουργό που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Αντιμέτωπος με το πρώτο σκάνδαλο ηθών στην κυβέρνησή του, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε χθες, Παρασκευή (6/9) τον ως τώρα υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμά...

Φόρτωση άρθρων...