Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Γάζα: Το Ισραήλ ζήτησε από κατοίκους της ανατολικής Ράφα να απομακρυνθούν

Πλανήτης

Ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυνθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι. 

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων. Πάνω από 150.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη. 

Οι νέες οδηγίες προς τους κατοίκους υποδηλώνουν ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζει νέα επίθεση στο κέντρο της Ράφα, απειλώντας με καταστροφή και εκτοπισμό πολύ περισσότερους ανθρώπους.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απέρριψε τις πιέσεις των ΗΠΑ να αναστείλει μια επίθεση στη Ράφα, λέγοντας ότι η Χαμάς έχει εγκαταστήσει εκεί πολλά από τα κορυφαία στελέχη της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουσκ σε Πολωνούς: Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στην πόλη σας, μην πανικοβληθείτε

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστειλε χθες ένα μήνυμα στον λαό του: Μην πανικοβληθείτε αν δείτε γερμανικά στρατεύματα στην πόλη σας. Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές π...

Harrods: «Συγγνώμη» για τους βιασμούς που καταγγέλλεται πως διέπραξε ο Αλ Φαγέντ

Τα πολυκαταστήματα πολυτελείας Harrods του Λονδίνου ζήτησαν συγγνώμη σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην ιδιοκτήτης τους, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μοχάμεντ...

Φόρτωση άρθρων...