Κυριακή
27 Οκτωβρίου 2024

Γάζα: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στον καταυλισμό Αλ Σάτι

Στο σχολείο ζούσαν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι είχαν φύγει από την Τζαμπαλίγια και τη βόρεια Γάζα, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς

Πλανήτης
Tags: Γάζα

Τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα (27/10) στη Γάζα μετά από ισραηλινό πλήγμα σε ένα σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων, στα περίχωρα της πόλης.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, από το πλήγμα στο σχολείο Ασμάα, στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι, τραυματίστηκαν επίσης πολλά άτομα. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «επαληθεύει» τις πληροφορίες.

«Είδαμε ένα μαχητικό αεροσκάφος να καταστρέφει το σχολείο όπου ζούσαν οικογένειες και παιδιά», είπε ένας μάρτυρας, ο Θάερ Αλ Ραντίσι.

Στο σχολείο ζούσαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν φύγει από την Τζαμπαλίγια και τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς, εξήγησε ο Χουσέιν Μόχσεν, στέλεχος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης.

Κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις τους οι IDF στα βόρεια

Να σημειωθεί πως τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε χθες, Σάββατο, το Ισραήλ εναντίον της πόλης Μπέιτ Λαχία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Από τα πλήγματα του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Μπέιτ Λαχία και του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπαλίγια στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί περίπου 800 άνθρωποι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν εντατικές επιχειρήσεις στην περιοχή, είχε ανακοινώσει το Σάββατο το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι οι δυνάμεις του επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να εκδιώξουν τους μαχητές της Χαμάς που αναδιοργανώθηκαν εκεί. Την Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση σε στάση λεωφορείου – Τρομοκρατική επίθεση «βλέπουν» οι Αρχές

Ενας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του και άλλοι 32 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου στο Τελ Α...

Ο Έλον Μασκ διαψεύδει την Washington Post ότι ξεκίνησε την καριέρα του στις ΗΠΑ ως παράνομος μετανάστης

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, που είναι γεννημένος στη Νότια Αφρική, εργαζόταν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σύντομη περίοδο τη δεκαετία του 1990, την ε...

Φόρτωση άρθρων...