Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Γεωμαγνητική καταιγίδα «χτυπά» τη Γη – Πώς θα επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες

Πλανήτης

Μια νέα ισχυρή, γεωμαγνητική καταιγίδα αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τετάρτη (24.7.2024), η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες, την αεροπορία και τους δορυφόρους.

Μάλιστα, οι ειδικοί σημειώνουν πως τα προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις τηλεπικοινωνίες από σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ. Η γεωμαγνητική καταιγίδα παράλληλα αυξάνει την πιθανότητα να δούμε το Βόρειο Σέλας σε μέρη του τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η γεωμαγνητική καταιγίδα που ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου θα διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες, με κορύφωση να αναμένεται στις 24 Ιουλίου.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το επόμενο έτος η Γη αναμένεται να αντιμετωπίσει όλο και πιο ισχυρές ηλιακές καταιγίδες με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι τον Ιούλιο του 2025 θα είναι το ισχυρότερο πλήγμα που θα δεχθούμε.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες που κατηγοριοποιούνται από G1 έως G5, ανάλογα με την ένταση μπορούν να υπερφορτώσουν τα δίκτυα ισχύος, προκαλώντας διακοπές ρεύματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ξεκίνησαν οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Άρχισαν οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας. Στα βόρεια και δυτικά σύνορα της Γερμανίας επεκτείνονται από σήμερα και για έξι μήνες οι έλεγχοι, στο πλαίσιο της προσπάθε...

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας 61χρονος Έλληνας σκότωσε την 50χρονη – επίσης Ελληνίδα – σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέ...

Φόρτωση άρθρων...