Σαββάτο
19 Οκτωβρίου 2024

Γερμανία: Κατάπαυση πυρός στην Μέση Ανατολή και συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία ζητούν οι «4»

Πλανήτης

Οι ηγέτες της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, οι οποίοι συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αφορμή την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν.

Οι τέσσερις ηγέτες «επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία στον πόλεμό της εναντίον της επιτιθέμενης Ρωσίας, για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, ενώ ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Μέση Ανατολή και επιστροφή των ομήρων.

Σε κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την τετραμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ο Τζο Μπάιντεν, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Όλαφ Σολτς και ο Κιρ Στάρμερ δεσμεύονται να «συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στις προσπάθειές της να εξασφαλίσει μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Στο ίδιο ανακοινωθέν, οι τέσσερις ηγέτες ζητούν να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Όπως αναφέρεται, οι συνέπειες του θανάτου του Σινουάρ απασχόλησαν την τετραμερή συνάντηση, με τους συμμετέχοντες να τονίζουν την «άμεση ανάγκη» να επιστρέψουν στις οικογένειές τους οι όμηροι, να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να διασφαλιστεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια φθάνει στους αμάχους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Ο θάνατος του Σινουάρ είναι σοβαρό πλήγμα για τη Χαμάς, αλλά όχι το τέλος του πολέμου

«Ο θάνατος του Σινουάρ είναι σοβαρό πλήγμα για τη Χαμάς, αλλά όχι το τέλος του πολέμου» είναι ο τίτλος ανάλυσης του BBC για την εξέλιξη που επιβεβαιώθηκε χθες, Πέμπτη. Η δολοφονία ...

Φόρτωση άρθρων...