Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Γερμανία: Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζεται η επίθεση στο Μόναχο – Το προφίλ του δράστη

Πλανήτης

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζουν οι εισαγγελικές Αρχές την ένοπλη επίθεση του 18χρονου εναντίον αστυνομικών μπροστά από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, στο κέντρο του Μονάχου στην Γερμανία. Ο νεαρός δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου και την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (BKA), στόχος του δράστη, εκτιμάται ότι ήταν το παρακείμενο Γενικό Προξενείο του Ισραήλ. «Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, η επίθεση του Αυστριακού πιστεύεται ότι έχει αναφορά στο Γενικό Προξενείο του κράτους του Ισραήλ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. 

Στα βίντεο από το σημείο ο δράστης φαίνεται να προσπαθεί να σπάσει με το τουφέκι του ένα τζάμι του Προξενείου, χωρίς επιτυχία.

Ο Εμρά Ι. γεννήθηκε το 2006 στην Αυστρία, ήταν κάτοχος αυστριακού διαβατηρίου και καταγόταν από την Βοσνία. 

Το 2023, μετά από βίαια επεισόδια με τους συμμαθητές του, έγινε καταγγελία σε βάρος του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διάδοση προπαγάνδας υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους». Στο κινητό του οι αρχές εντόπισαν αντίστοιχο υλικό, αλλά αργότερα ανέστειλαν την έρευνα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρά Τραμπ κατά Μπάιντεν και Χάρις: Τους αποδίδει ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του

Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, που ισχυρίστηκε ότι η ρητορική τους εναντίον του είναι αυτή που προκαλεί τις απόπειρες εναντίον του, την ...

Φόρτωση άρθρων...