Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Ισμαήλ Καανί που ανακρίθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ (βίντεο)

Πλανήτης

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν παρουσίασε σήμερα, ένα άτομο που εμφανίστηκε να είναι ο υψηλόβαθμος διοικητής της Δύναμης Κουντς του Ιράν, Ισμαήλ Καανί, σε μία τελετή για έναν διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν που σκοτώθηκε στο Λίβανο.

Αφού βγήκε αλώβητος από πρόσφατη επίθεση των μαχητικών του Ισραήλ στη Βηρυτό και επέστρεψε στη Τεχεράνη, ο Καανί ερευνάται από το θεοκρατικό καθεστώς για υποψίες ότι συνεργάστηκε με το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα και του Ισμαήλ Χανίγια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα, ο Ιρανός διοικητής κατέρρευσε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και μεταφέρθηκε αρχικά με συμπτώματα καρδιακής προσβολής σε νοσοκομείο και στη συνέχεια στο σπίτι του όπου παραμένει φρουρούμενος.

Ο Ισμαήλ Καανί έγινε για πρώτη φορά γνωστός στο ευρύ κοινό στη Δύση το 2020, όταν επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τον Κασέμ Σολεϊμανί, τον οποίο αμερικανικό drone σκότωσε έξω από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι αυτός ο κρίσιμος πληροφοριοδότης της Μοσάντ;

Υπάρχουν δύο αρχεία ληξιαρχικής πράξης γέννησης για τον Καανί. Το πρώτο αναφέρει πως γεννήθηκε στην πόλη Μασχάντ, στα ανατολικά του Ιράν το 1959, ενώ το δεύτερο πως γεννήθηκε στα βόρεια της χώρας, στην Μποτζνούρ το 1957. Τα στοιχεία για την οικογενειακή του κατάσταση, την εκπαίδευσή του και την πορεία του εντός των Φρουρών της Επανάστασης είναι ελάχιστα και μόνο το ότι είναι πατέρας ενός αγοριού είχε διαρρεύσει όταν βρέθηκε στα ανώτατα κλιμάκια του επίλεκτου ιρανικού στρατιωτικού σώματος.

Αρκετά ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός πως στα επίσημα αρχεία του Ιράν, στα οποία περιλαμβάνονται βιογραφικά για τους ανώτατους ηγέτες του στρατού και του καθεστώτος, τα οποία βρίθουν από αναφορές για τη συμμετοχή του εκάστοτε προσώπου στην επανάσταση του 1979, για τον Ισμαήλ Καανί δεν υπάρχει το παραμικρό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων αν δεν λύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισραήλ ότι θα επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο εβραϊκό κράτος εάν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα N12. Ο Λ...

Φόρτωση άρθρων...