Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η selfie, που φαίνεται να τράβηξε ένας πίθηκος με ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Ήταν σίγουρα ένα μοναδικό ταξίδι», δήλωσε η Κλόε Ντένις στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Caters σχολιάζοντας τη selfie με τον πίθηκο, που τράβηξαν με τον άνδρα της, Κρεγκ, κατά την επίσκεψή τους στο «Ιερό Δάσος των Μαϊμούδων» στο Ουμπούντ της Ινδονησίας, όπως ανέφερε η Daily Mail.

Οι Βρετανοί τουρίστες εντόπισαν έναν από τους 1.260 μακάκους του καταφυγίου κι αποφάσισαν να τον απαθανατίσουν, αλλά τα πράγματα πήραν μια απρόσμενη τροπή όταν ο πίθηκος φάνηκε να τραβά αυτός τη φωτογραφία.

Στη φωτό που ανέβασαν στον λογαριασμό τους στο Instαgram φαίνεται να είναι ο πίθηκος αυτός που τραβάει τη selfie και μάλιστα «χαμογελώντας» την ώρα που οι δύο Βρετανοί τουρίστες δείχνουν να κοιτάζουν «έκπληκτοι» την κάμερα.

Όταν μαϊμούδες ποζάρουν για selfies

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας πίθηκος «αυτο-φωτογραφίζεται».

Toν Σεπτέμβριο του 2020 ένας φοιτητής από τη Μαλαισία, ονόματι Ζάκριντ Ρόντζι, βρήκε το κινητό του, που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το δωμάτιό του, και ανακάλυψε στα αρχεία του δεκάδες λήψεις φωτογραφιών αλλά και βίντεο μιας μαϊμούς που φαινόταν να προσπαθεί να φάει τη συσκευή, ενώ μια από τις εικόνες είχε «κεντράρει» εκπληκτικά στο βλέμμα του πιθηκοειδούς.

 

Το 2011 ένας μακάκος, ονόματι Ναρούτο είχε τραβήξει μια σειρά από selfies αρπάζοντας την κάμερα ενός φωτογράφου, που είχε ταξιδέψει στο Σουλαουέζι της Ινδονησίας για να καταγράψει τις συγκεκριμένες μαϊμούδες.

Όταν ο ιδιοκτήτης της φωτογραφικής μηχανής, ο Ντέιβιντ Σλέιτερ, δημοσίευσε τις φωτογραφίες σε βιβλίο για την άγρια φύση, η οργάνωση PETA ('Ανθρωποι για την Ηθική Μεταχείρηση των Ζώων) κατέθεσε μήνυση εις βάρος του για λογαριασμό του μακάκου, υποστηρίζοντας ότι ο Ναρούτο θα έπρεπε να αναγνωριστεί ως ο μόνος νόμιμος ιδιοκτήτης της φωτογραφίας και να πάρει αποζημίωση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο, ο Σλέιτερ αντέτεινε ότι η εταιρεία του, Wildlife Personalities Ltd, είχε τα εμπορικά δικαιώματα για τις selfies παγκοσμίως. Η υπόθεση έληξε το 2018 όταν εφετείο στις ΗΠΑ απεφάνθη υπέρ του Σλέιτερ με το σκεπτικό ότι τα ζώα δεν μπορούν να υποβάλλουν μηνύσεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.