Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Η Nvidia ξεπέρασε Microsoft και Apple — Είναι πλέον η πιο πλούσια εταιρεία στον κόσμο

Η Nvidia ξεπέρασε την Apple και τη Microsoft, κατακτώντας την πρώτη θέση ως η πολυτιμότερη χρηματιστηριακά εταιρεία παγκοσμίως, μετά από μήνες εκρηκτικής ανόδου της τιμής της μετοχής της. 

Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση για τα τσιπ της εταιρείας και στο ενδιαφέρον των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη.

Την Τρίτη, οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο 3,2%, φτάνοντας στα 135,18 δολάρια, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 3,332 τρισεκατομμύρια. Η εταιρεία ξεπέρασε τους δύο άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, οι οποίοι εδώ και καιρό διεκδικούσαν την πρωτιά στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Η Nvidia έχει επωφεληθεί σημαντικά από την αυξημένη ζήτηση για τσιπ που είναι ικανά να εκπαιδεύσουν και να λειτουργήσουν ισχυρά μοντέλα παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Nvidia μετεξελίχθηκε από μια εταιρεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε έναν από τους ισχυρότερους τεχνολογικούς παίκτες παγκοσμίως, με άλλους κολοσσούς της Silicon Valley να αναμένουν την εξασφάλιση των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζήτησε τη δημιουργία «ισλαμικής συμμαχίας» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (7/9) ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σχηματίσουν μια συμμαχία για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκ...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Κοστιαντινίφκα της ανατολικής Ουκρανίας

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις της πόλης Κοστιαντινίφκα, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Βαντίμ Φιλά...

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα αποπέμπει τον υπουργό που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Αντιμέτωπος με το πρώτο σκάνδαλο ηθών στην κυβέρνησή του, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε χθες, Παρασκευή (6/9) τον ως τώρα υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμά...

Φόρτωση άρθρων...