Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι κατέλαβε 1.000 τ.χλμ. ρωσικού εδάφους στο Κουρσκ

Πλανήτης

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας φέρονται να έχουν καταλάβει μια έκταση 1.000 τ.χλμ. στην περιφέρεια του Κουρσκ της Ρωσίας. Αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων.

Με τη Ρωσία να προσπαθεί ακόμη – μία εβδομάδα από την έναρξή της – να αποκρούσει την τολμηρή και ριψοκίνδυνη αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας, ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεών της, Ολεξάντρ Σύρσκι ενημέρωσε μέσω βιντεοσύνδεσης τον πρόεδρο της χώρας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ότι η προέλαση στα ρωσικά εδάφη συνεχίζεται.

«Συνεχίζουμε να διεξάγουμε επιθετική επιχείριση στη περιφέρεια του Κουρσκ. Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε περίπου χίλια τ.χλμ. εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Ουκρανού προέδρου στο Telegram.

Ο Σύρσκι δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες εμμένοντας στη στρατηγική σιωπής που τηρεί το Κίεβο αναφορικά με την εισβολή στη ρωσική περιφέρεια, από την οποία έχουν εξαπολυθεί πολλές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας το προηγούμενο διάστημα. Λίγες ώρες νωρίτερα ο εκτελών χρέη κυβερνήτη του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, υπολόγισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν καταλάβει 28 οικισμούς κι είχαν διεισδύσει σε βάθος 12 χιλιόμετρα και αναπτυχθεί σε πλάτος 40 χλμ σε μια σημαντική δημόσια παραδοχή μιας ταπεινωτικής εξέλιξης για τη Ρωσία, σχεδόν 30 μήνες από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία

Η ουκρανική επίθεση εξαπολύθηκε μετά την αργή αλλά σταθερή εδώ και μήνες προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. Ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, Αντρίι Ζαγκορόντνιουκ είπε στο Reuters ότι φαίνεται πώς η επιχείρηση στο Κουρσκ αποσκοπούσε στο να αποσπάσει την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων και της ηγεσίας της από τα ανατολικά μέτωπα. 

«Ο προφανής στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα σε περιοχή της Ρωσίας, που θα αποσπάσει την προσοχή και τους πόρους των δυνάμεων και της ηγεσίας από τις περιοχές, όπου προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη», δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Φόρτωση άρθρων...