Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι IDF σκοτώνoυν τον Σινουάρ

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι IDF χτυπά το κτίριο που κρυβόταν ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο αρχηγός της Χαμάς, προσπαθούσε πιθανότατα να φτάσει στην ανθρωπιστική περιοχή Αλ Μαουάσι δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα στη νοτιοανατολική Λωρίδα της Γάζας όταν σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού.

Έπειτα από το θάνατό του, οι δυνάμεις των IDF εντόπισαν επίσης 40.000 σέκελ (10.780 δολάρια) στο σώμα του Σινουάρ, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από τα πυρά ενός τανκ στο σπίτι όπου κρυβόταν ο ηγέτης της Χαμάς την Τετάρτη.

Ένα από τα βλήματα του άρματος σκότωσε τον Σινουάρ, ο οποίος είχε εντοπιστεί να κινείται στη γειτονιά με δύο σωματοφύλακες. Ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει επίσης εικόνες από όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι όπου σκοτώθηκε ο αρχηγός της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων τριών τυφεκίων και πυρομαχικών.

όπλα Σινουάρ

Οι IDF πιστεύουν ότι ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης είχε αρχικά οδηγηθεί από τη Χαν Γιουνίς στη Ράφα λόγω της στρατιωτικής πίεσης των Ισραηλινών που τον υπoχρέωσε να αισθάνεται εγκλωβισμένος και τον ανάγκασε να μετακινείται σε άλλες τοποθεσίες, παραμένοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από το έδαφος, ενδεχομένως έως και το 90% του χρόνου του.

Έπειτα προσπάθησε να φύγει από τη Ράφα, όπου τελικά εντοπίστηκε και σκοτώθηκε από μια δύναμη των IDF, η οποία επιχειρούσε στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λευκός Οίκος: Ο θάνατος του Σινουάρ «σημείο καμπής» για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

«Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ ήταν το κύριο εμπόδιο στην επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη σύγκρουση στη Γάζα και η δολοφονία του από τις ισραηλινές ένοπλες δυν...

BBC: Ο θάνατος του Σινουάρ είναι σοβαρό πλήγμα για τη Χαμάς, αλλά όχι το τέλος του πολέμου

«Ο θάνατος του Σινουάρ είναι σοβαρό πλήγμα για τη Χαμάς, αλλά όχι το τέλος του πολέμου» είναι ο τίτλος ανάλυσης του BBC για την εξέλιξη που επιβεβαιώθηκε χθες, Πέμπτη. Η δολοφονία ...

Φόρτωση άρθρων...