Τρίτη
01 Οκτωβρίου 2024

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πυραύλους προς αεροπορική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους προς την ισραηλινή αεροπορική βάση Σντε Ντοβ κοντά στο Τελ Αβίβ. Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που εξαπολύει μέσα σε λίγες ώρες η λιβανέζικη οργάνωση με στόχο τη συγκεκριμένη ισραηλινή περιοχή.

Η σιιτική οργάνωση ανέφερε πως «εκτόξευσε πυραύλους τύπου Fadi 4 στην αεροπορική βάση Σντε Ντοβ», ως απάντηση στις «επιθέσεις εναντίον αμάχων και στις σφαγές που διέπραξε ο εχθρός». Ακόμα, πρόσθεσε ότι αυτές οι δύο επιθέσεις ήταν αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα την Παρασκευή στη Βηρυτό.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν από την πλευρά τους ότι πολυάριθμοι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ.

Σειρήνες ήχησαν σήμερα το πρωί στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά την εκκένωση 30 περιοχών – Συνεχίζεται η εισβολή

Την εκκένωση 30 περιοχών του Λιβάνου ζητά ο ισραηλινός στρατός. Η στρατιωτική διοίκηση του Ισραήλ προέτρεψε τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές τους, σύμφωνα με δήλωση ...

Ο ισραηλινός στρατός απέτρεψε το σχέδιο της Χεζμπολάχ «Κατάκτηση της Γαλιλαίας»

Έτοιμοι να εξαπολύσουν μια επίθεση σαν εκείνη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν οι μαχητές της Χεζμπολάχ πριν από την χερσαία εισβολή του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η λ...

Φόρτωση άρθρων...