Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες προς το Ισραήλ το βράδυ της Πέμπτης. Σειρήνες που προειδοποιούν για επίθεση με ρουκέτες ηχούν σε πολλές κοινότητες της Δυτικής Γαλιλαίας. 

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση της Χεζμπολάχ, μετά τη δολοφονία του κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή της από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έγιναν αναχαιτίσεις από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι επιθέσεις αντιπροσώπευαν μια κλιμάκωση από τις σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών που συνεχίζονται εδώ και μήνες.

Χεζμπολάχ: «Σε νέα φάση ο πόλεμος με το Ισραήλ, Θα απαντήσουμε σίγουρα» 

Νωρίτερα, ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση.

Παράλληλα, ο Νασράλα προειδοποίησε ότι η οργάνωση θα απαντήσει σίγουρα στη δολοφονία ενός ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ από ισραηλινή επίθεση.

Ο Νασράλα επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η οργάνωση δεν ευθύνεται για την φονική επίθεση με ρουκέτα το Σάββατο που οδήγησε στον θάνατο παιδιών στα κατεχόμενα και προσαρτημένα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. 

Όπως ανέφερε η Χεζμπολάχ θα παραδεχόταν αν έκανε λάθος και σκότωνε αμάχους.

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια αλλά και τον θάνατο του διοικητή της σιιτικής οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα το βράδυ της Τρίτης σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Σουκρ για την επίθεση που σκότωσε δώδεκα παιδιά και εφήβους το Σάββατο στη Ματζντάλ Σαμς, πόλη Δρούζων στο κατεχόμενο και προσαρτημένο Γκολάν.