Τετάρτη
23 Οκτωβρίου 2024

Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τον θάνατο του διαδόχου του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν

Πλανήτης

Ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο κορυφαίος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ που αναμενόταν ευρέως να διαδεχθεί τον δολοφονημένο Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση, ανακοίνωσε η οργάνωση την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε κατά την επίθεση, η οποία χρησιμοποίησε βόμβες παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στο χτύπημα που σκότωσε τον Νασράλα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τι λέει η Χεζμπολάχ

«Δεσμευόμαστε στον μεγάλο μας μάρτυρα και στους μάρτυρες αδελφούς του να συνεχίσουμε το δρόμο της αντίστασης και του τζιχάντ μέχρι να πετύχουμε τους στόχους της ελευθερίας και της νίκης», ανέφερε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Ποιός ήταν ο Σαφιεντίν

Ο Σαφιεντίν διοικούσε τη Χεζμπολάχ μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Ναΐμ Κασέμ από τη δολοφονία του Νασράλα και αναμενόταν να εκλεγεί επίσημα ως ο επόμενος γενικός γραμματέας της, αν και δεν είχε γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

Συγγενής του Νασράλα, ο Σαφιεντίν ήταν μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ της οργάνωσης, του οργάνου που είναι υπεύθυνο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

Ήταν επίσης επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της, το οποίο επέβλεπε τις οικονομικές και διοικητικές υποθέσεις.

Ο Σαφιεντίν ανέλαβε εξέχοντα ρόλο μιλώντας για την οργάνωση κατά τη διάρκεια του έτους απευθύνοντας χαιρετισμό σε κηδείες και άλλες εκδηλώσεις στις οποίες ο Νασράλα δεν μπορούσε να παρευρεθεί  για λόγους ασφαλείας.

Ένα ακόμα πλήγμα στην ηγεσία της οργάνωσης

Ο θάνατος του αποδυναμώνει περαιτέρω την ανώτατη ηγεσία, καθώς τα ισραηλινά πλήγματα πλήττουν το νότιο τμήμα του Λιβάνου, την ανατολική Μπεκάα και τα νότια προάστια της Βηρυτού,όλα προπύργια της της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο έλεος της καταιγίδας Τράμι οι Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν – Δεκάδες χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Τουλάχιστον 32.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα τις εστίες τους στο βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων, που σάρωσε η καταιγίδα Trami, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων κα...

Τουρκία: Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση ένοπλων στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα

Σοκάρουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την στιγμή της επίθεση ομάδας ένοπλων στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα. Στο ένα β...

Βραζιλία: Οικογενειακό μακελειό με 4 νεκρούς και 8 τραυματίες – Ο δράστης κρατούσε ομήρους συγγενείς του

Ασύλληπτη είναι η υπόθεση ομηρίας ατόμων στη νότια Βραζιλία, όλοι μέλη της οικογένειας του δράστη, ενός 45χρονου που κρατούσε αιχμάλωτους τους συγγενείς του μέσα στο σπίτι του. Ο δ...

Φόρτωση άρθρων...