Δευτέρα
07 Οκτωβρίου 2024

Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα - Nέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ

Συνεχίζονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα από Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή έπειτα από την επίθεση με ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, με 8 τραυματίες στη Χάιφα και τον 9o στην Τιβεριάδα.

Οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ελαφρούς τραυματισμούς στην πανεπιστημιούπολη Rambam Health Care Campus για ιατρική περίθαλψη μετά την επίθεση με ρουκέτα, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσά τους και ένας 13χρονος. Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 22χρονος και διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο Tzafon για ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς από τις 20 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν, ωστόσο μία χτύπησε το εστιατόριο στη Χάιφα. Ακόμα, έχει αναφερθεί πως ρουκέτες έπεσαν και στη περιοχή του Καρμέλ αλλά και στην Άνω Γαλιλαία.

Για πρώτη φορά, η σιιτική οργάνωση χτύπησε με πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή. 

Nέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ

Για άλλη μια νύχτα, το Ισραήλ σφυροκόπησε εκ νέου από αέρος τη Βηρυτό. Στόχος ήταν και πάλι το νότιο προάστιο της Νταχίγια. Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν στη νότια Βηρυτό μέσα στη νύχτα, με εικόνες καπνού και φλόγες που υψώνονται πάνω από τα νότια προάστια της Βηρυτού να κάνουν την εμφάνισή τους.

Κατά τους βομβαρδισμούς χτυπήθηκε και αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς. Ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε και την Κυριακή εντολές εκκένωσης για τα νότια τμήματα της λιβανικής πρωτεύουσας.

Ακόμα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το Ιράν βρίσκεται σε διαδικασία μετακίνησης μέρους του οπλοστασίου της σε διάφορα μέρη τη χώρα.

Ακόμα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το Ιράν βρίσκεται σε διαδικασία μετακίνησης μέρους του οπλοστασίου της σε διάφορα μέρη τη χώρα.

Missile Movement in Iran pic.twitter.com/YQE0fP4Hax

— Mossad Commentary (@MOSSADil) October 6, 2024

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νόμπελ Ιατρικής: Στους Γκάρι Ρούβκουν και Βίκτορ Άμπρος για την ανακάλυψη του microRNA

Οι Αμερικανοί επιστήμονες Γκάρι Ρούβκουν και Βίκτορ Άμπρος κέρδισαν το Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του microRNA, μια θεμελιώδη αρχή που διέπει τον τρόπο ρύθμισης της γονιδιακ...

Φόρτωση άρθρων...