Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

IDF: «Ετοιμάζουμε νέα επίθεση κατά της Χεζμπολάχ, θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

Πλανήτης

Νέα επίθεση κατά της Χεζμπολάχ ετοιμάζει ο στρατός του Ισραήλ (IDF). «Ετοιμάζουμε απάντηση, νέα δράση κατά της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο επικεφαλής των ισραηλινών δυνάμεων, αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλέβι, έπειτα από τον δεύτερο γύρο εκρήξεων στον Λίβανο. 

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», ο αντιστράτηγος τόνισε ότι το Ισραήλ έχει πολλά ακόμη να χρησιμοποιήσει κατά της οργάνωσης του Λιβάνου και που δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ετοιμάζουμε νέα σχέδια» τόνισε ο επικεφαλής του IDF. «Το τίμημα που θα πληρώσει η Χεζμπολάχ θα είναι βαρύ» πρόσθεσε ο Χέρτζι Χαλέβι. 

Για μία νέα φάση του πολέμου μίλησε νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ στρέφει την προσοχή του στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο.

Η ανακοίνωση έγινε ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ημέρες εκρήξεων στον Λίβανο. Μιλώντας σε Ισραηλινούς στρατιώτες, ο Ιωάβ Γκάλαντ δεν έκανε αναφορά στις εκρήξεις, ωστόσο πολλά μέσα ενημέρωσης «μετέφρασαν» τις δηλώσεις του ως παραδοχή ότι το Ισραήλ αποδέχεται ότι είναι πίσω από αυτές. Ο υπουργός επαίνεσε τη Μοσάντ για «τα μεγάλα της κατορθώματα», χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις εκρήξεις στον Λίβανο.

Όμως, εξήρε το έργο του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ, λέγοντας ότι «τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά».

Έπειτα από μήνες πολέμου στη Γάζα, είπε ότι «το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς τα βόρεια». «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας φάσης στον πόλεμο, απαιτείται θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή», πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Φόρτωση άρθρων...