Παρασκευή
04 Οκτωβρίου 2024

IDF: Νεκροί 2 Ισραηλινοί στρατιώτες από επίθεση με drones που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ

Πλανήτης

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση με ιρακινό drone σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), δύο drones φορτωμένα με εκρηκτικά εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ, το ένα εκ καταρρίφθηκε από την ισραηλινή αεράμυνα και το δεύτερο έπληξε μια στρατιωτική βάση στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν.

Εκτός από τους δύο 19χρονους νεκρούς στρατιώτες, άλλοι 24 τραυματίστηκαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων δύο σοβαρά.

Σε άλλη του ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει πλήξει πάνω από 2.000 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων υποδομών και εξοπλισμών, στο νότιο Λίβανο από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στον νότο της γειτονικής χώρας κατά της Χεζμπολάχ.

«Περισσότεροι από 2.000 στρατιωτικοί στόχοι επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών, υποδομών, στρατιωτικών κτιρίων, αποθηκών όπλων», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόρις Τζόνσον: Βρέθηκε κοριός στο μπάνιο του έπειτα από επίσκεψη του Νετανιάχου

Σε μία αποκάλυψη προχωρά ο Μπόρις Τζόνσον στο νέο του βιβλίο. Ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας υποστηρίζει στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Unleashed», ότι είχε βρεθεί κοριός στ...

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 200 νεκροί από τον τυφώνα Ελέν

Τον θάνατο τουλάχιστον 201 ανθρώπων στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ο τυφώνας Ελέν, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση τις δηλ...

Φόρτωση άρθρων...