Παρασκευή
25 Οκτωβρίου 2024

IDF: Σκοτώσαμε διοικητή της Χαμάς που είχε δολοφονήσει Ισραηλινούς την 7η Οκτωβρίου 2023

Πλανήτης

Ένας διοικητής της δύναμης Νούκμπα της Χαμάς, ο οποίος ηγήθηκε της δολοφονίας και της απαγωγής Ισραηλινών από καταφύγιο κοντά στο κιμπούς Ρεΐμ, σκοτώθηκε την Τετάρτη.

Ο διοικητής της Χαμάς έχασε τη ζωή του σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και η Σιν Μπετ.

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Αμπού Ατάουι, ο οποίος υπηρετούσε ως διοικητής της Νούκμπα στο τάγμα Μπουρέιτζ της Χαμάς ενώ εργαζόταν και στην UNRWA, την ανθρωπιστική οργάνωση του ΟΗΕ, από τον Ιούλιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, ο Ατάουι διέταξε την επίθεση σε καταφύγιο για βόμβες κοντά στο κιμπούτς, όπου είχαν καταφύγει όσοι διασκέδαζαν στο φεστιβάλ Nova.

Τέσσερις άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι από το καταφύγιο και άλλοι 16 δολοφονήθηκαν. Επτά κατάφεραν να επιβιώσουν και διασώθηκαν αργότερα.

Ο Ατάουι συμμετείχε και σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, ανέφεραν οι ο IDF.

Έπειτα από τις ανακοινώσεις για την ταυτότητα του Ατάουι και την εργασία του στην UNRWA οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τη σχέση των εργαζομένων στην UNRWA με τη Χαμάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας μετά την τρομοκρατική επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος της Του...

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία χαμηλή ανάπτυξη και υψηλό χρέος

«O κόσμος κινδυνεύει να βρεθεί σε μια πορεία χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους, η οποία θα αφήσει στις κυβερνήσεις λιγότερους πόρους για να βελτιώσουν τις ευκαιρίες για τους πολί...

Φόρτωση άρθρων...