Τα σχέδια της Ινδίας για το διάστημα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι. Σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνονται ένας διαστημικός σταθμός και μια επανδρωμένη αποστολή στην επιφάνεια της Σελήνης.
Λίγες μέρες μετά την πετυχημένη προσεδάφιση μιας σεληνακάτου και ενός ρομπότ εξερεύνησης στο Νότιο Πόλο της Σελήνης που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα η διαστημική υπηρεσία της Ινδίας ISRO έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει και μάλιστα άμεσα μια επανδρωμένη αποστολή στο φυσικό μας δορυφόρο. Πιο συγκεκριμένα η Ινδία σχεδιάζει να εκτοξεύσει πριν το τέλος του 2023 ένα διαστημικό σκάφος στο οποίο θα υπάρχει τριμελές πλήρωμα. Το σκάφος θα ταξιδέψει στη Σελήνη και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτή σε απόσταση 400 χλμ. από την επιφάνεια της και η αποστολή θα διαρκέσει τρεις μέρες.
Ο Ναρέντρα Μόντι επανήλθε στο ζήτημα του διαστημικού προγράμματος της Ινδίας και ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην ISRO για τη δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού και μιας επανδρωμένης αποστολής αυτή τη φορά στην επιφάνεια της Σελήνης. Ο «Bharatiya Antriksha Station» όπως ονομάζεται ο ινδικός διαστημικός σταθμός σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε θα είναι έτοιμος μέχρι το το 2035 ενώ η επανδρωμένη αποστολή στην επιφάνεια της Σελήνης θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2040.
Στο ενδιάμεσο η ISRO έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει μια σειρά από διαστημικές αποστολές με διαφόρων ειδών στόχους που περιλαμβάνουν κυρίως δοκιμές διαστημικών τεχνολογιών, πυραύλων, σκαφών και οχημάτων.
Το ναρκωτικό των τζιχαντιστών «Captagon» είχαν πάρει οι τρομοκράτες της Χαμάς
Ισραήλ: «Πραγματοποιήσαμε χτυπήματα εναντίον κέντρων διοίκησης της Χαμάς» (Video)
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις