Η 36χρονη Ιταλίδα σέρφερ Giulia Manfrini έχασε τη ζωή της όταν τραυματίστηκε θανάσιμα στο θώρακα από ξιφία, ενώ έκανε σέρφινγκ στα νησιά Mentawai, στην Ινδονησία.

«Δυστυχώς, ακόμη και με τις γενναίες προσπάθειες του συντρόφου της, του προσωπικού του τοπικού θέρετρου και των γιατρών, η Τζούλια δεν μπόρεσε να σωθεί», ανέφερε την Κυριακή ο συνεργάτης της Τζέιμς Κόλστον σε δήλωσή του στο Instagram. «Πιστεύουμε ότι πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε, σε ένα μέρος που αγαπούσε».

Ο Λαχμουντίν Σιρεγκάρ, εκτελών χρέη επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών των Νήσων Mentawai, δήλωσε ότι η Manfrini χτυπήθηκε στο στήθος από ξιφία ενώ έκανε σέρφινγκ στα ανοικτά του νότιου τμήματος του νησιού Σιμπερούτ γύρω στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara.

Ο Κόλστον και η Μανφρίνι ίδρυσαν μαζί την ταξιδιωτική εταιρεία AWAVE Travel, η οποία διοργάνωνε ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς για σέρφινγκ, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Μενταουάι.

 

Δύο μάρτυρες βρίσκονταν κοντά όταν συνέβη το ατύχημα και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Την μετέφεραν εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Pei Pei Pasakiat Taileleu, αλλά η ζωή της δεν μπόρεσε να σωθεί, ανέφερε το πρακτορείο Antara επικαλούμενο την αστυνομία του Siberut.

Ο δήμαρχος της Venaria Reale, μιας πόλης κοντά στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας, όπου ζει η οικογένεια της Μανφρίνι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όσους την γνώριζαν.

«Η είδηση του θανάτου της μας έχει συγκλονίσει και μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι μπροστά στην τραγωδία που της στέρησε τη ζωή τόσο πρόωρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Φάμπιο Τζουλιβί. «Στη μαμά Chiara, στον μπαμπά Giorgio και σε όλους τους ανθρώπους που την αγάπησαν, μια συγκινητική αγκαλιά από εμένα και όλη την πόλη».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο AWAVE Travel, η Manfrini ήταν πρώην επαγγελματίας snowboarder που είχε πάθος για το σερφ, το οποίο «την οδήγησε σε όλο τον κόσμο για να κυνηγήσει τα κύματα».