Τρίτη
01 Οκτωβρίου 2024

ΗΠΑ: Αθώος δηλώνει ο άνδρας που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Πλανήτης

Ο Ράιαν Ρουθ, ο 58χρονος που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ σε γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Ο 58χρονος εντοπίστηκε με τουφέκι καθώς κρυβόταν στους θάμνους κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Δυτικό Παλμ Μπιτς στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αξιωματικός της Μυστικής Υπηρεσίας, που προστάτευε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, φέρεται ότι εντόπισε την κάννη του τουφεκιού του να περνά μέσα από τον φράχτη και άνοιξε πυρ. Ο Ρουθ τράπηκε σε φυγή και αργότερα συνελήφθη σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πολιτείας.

Εκτός από τις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, ο Ρουθ έχει κατηγορηθεί και για δύο αδικήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα. Είναι προφυλακισμένος από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Εάν καταδικαστεί, ο Ρουθ αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της δολοφονίας. Καθεμία από τις κατηγορίες περί όπλων επισύρει μέγιστη ποινή 20 ετών.

Σε προηγούμενη ακρόαση στο δικαστήριο έγινε γνωστό ότι ο Ρουθ είχε γράψει ένα σημείωμα πριν από μήνες, στο οποίο έλεγε ότι σκόπευε να σκοτώσει τον Τραμπ.

Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έχει μεγάλο ποινικό μητρώο. Εχει καταδικαστεί για το κακούργημα της κατοχής πλήρως αυτόματου πολυβόλου και έκτοτε του απαγορεύτηκε η κατοχή πυροβόλων όπλων.

Επίσης, ήταν ενεργός στη στρατολόγηση εθελοντών για να πολεμήσουν στον πόλεμο της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, ενώ εξέφραζε μέσω διαδικτύου αντικρουόμενες πολιτικές απόψεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χασάν Νασράλα: "Χειραψία με άνδρα που είχε ουσία στο χέρι του οδήγησε του Ισραηλινούς στο καταφύγιό του

Πληθαίνουν πληροφορίες γύρω από την δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Ισραηλινός δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο x, επικαλούμενος δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, το ...

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Η επόμενη φάση του πολέμου με τη Χεζμπολάχ ξεκινά σύντομα

Η επόμενη φάση του πολέμου στον νότιο Λίβανο πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ειδικές δυνάμει...

Φόρτωση άρθρων...