Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ: Ένοχος για διαφθορά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ

Πλανήτης

Ένοχος για διαφθορά κρίθηκε από το Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ. Έπειτα από την καταδίκη γράφτηκε ο επίλογος της πολιτικής σταδιοδρομίας του άλλοτε πανίσχυρου στελέχους των Δημοκρατικών.

Οι ένορκοι διαβουλεύονταν επί τρεις ημέρες προτού ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους στη δίκη, η οποία διήρκησε εννέα εβδομάδες.

Ο 70χρονος Αμερικανός γερουσιαστής, ο οποίος μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βάρυναν: δωροληψία και άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι ανταλλάγματος επ’ ωφελεία ιδίως της Αιγύπτου και του Κατάρ, παρακώλυση της δικαιοσύνης, καθώς και ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λύθηκε το μυστήριο μετά από 50 χρόνια: Ποιος είναι ο άνδρας που βρέθηκε παγωμένος σε σπηλιά στις ΗΠΑ

Οι Αρχές αναγνώρισαν τελικά το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε παγωμένο σε μια σπηλιά κατά μήκος του Appalachian Trail στην Πενσιλβάνια σχεδόν 50 χρόνια μετά την ανακάλυψή του. Ο N...

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζήτησε τη δημιουργία «ισλαμικής συμμαχίας» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (7/9) ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σχηματίσουν μια συμμαχία για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκ...

Φόρτωση άρθρων...