Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί 36χρονη

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε βίντεο-ντοκουμέντο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο δείχνει την στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν στο κεφάλι και σκοτώνουν την 36χρονη Σόνια Μάσεϊ. Η γυναίκα είχε καλέσει την Αστυνομία επειδή φοβήθηκε ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο αστυνομικός Σον Γκρέισον πυροβόλησε στο πρόσωπο την 36χρονη Αφροαμερικανή επειδή φοβήθηκε ότι θα του πετάξει βραστό νερό στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα ασφαλείας του αστυνομικού, αρχικά ο ίδιος και ο συνάδελφός του ζήτησαν το δίπλωμα ασφαλείας της Μάσεϊ. Κάποια στιγμή, ο Γκρέισον εντόπισε ότι στα μάτια της κουζίνας ήταν μια κατσαρόλα με βραστό νερό και γι’ αυτό κάλεσε την 36χρονη να το βγάλει από εκεί για να μην προκαλέσει φωτιά.

Στο σημείο εκείνο η Μάσεϊ ακούγεται να ρωτάει τους αστυνομικούς γιατί απομακρύνθηκαν από την ίδια, λέγοντάς τους «πού πάτε;». «Μακριά από το βραστό νερό» απάντησε ο Γκρέισον, με τη γυναίκα να του λέει «μακριά από το βραστό νερό; Ω, θα στο πετάξω στο όνομα του Ιησού».

Τότε ο Γκρέισον, που είχε το όπλο στο χέρι, πλησίασε τη Μάσεϊ, η οποία είχε ήδη γονατίσει με τα χέρια ψηλά. «Καλύτερα να μην το κάνεις αυτό». Όσο η Μάσεϊ ψέλλιζε «συγγνώμη», ο αστυνομικός την πυροβόλησε τρεις φορές. Μετά το περιστατικό, ο Γκρέισον συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Έχουμε ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ

«Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και στους δύο υποψήφιους προέδρους, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ουκρ...

Λύθηκε το μυστήριο μετά από 50 χρόνια: Ποιος είναι ο άνδρας που βρέθηκε παγωμένος σε σπηλιά στις ΗΠΑ

Οι Αρχές αναγνώρισαν τελικά το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε παγωμένο σε μια σπηλιά κατά μήκος του Appalachian Trail στην Πενσιλβάνια σχεδόν 50 χρόνια μετά την ανακάλυψή του. Ο N...

Φόρτωση άρθρων...