Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν - Kρυφές δημοσκοπήσεις για Κάμαλα Χάρις

Πλανήτης

Αυξάνονται οι πιέσεις που δέχεται ο Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να αποσυρθεί από την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στη 01:30 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας). Το περιεχόμενό της παραμένει άγνωστο, ωστόσο οι φήμες περί ανακοίνωσης που θα αφορά τις Εκλογές και την υποψηφιότητά του κυκλοφορούν έντονα.

Αυτή θα είναι η πρώτη άμεση επικοινωνία του Μπάιντεν με τους δημοσιογράφους εδώ και δύο εβδομάδες, μετά την απογοητευτική εμφάνισή του στο debate που προκάλεσε ένα κύμα σχολίων και προτροπών για την αποχώρησή του από τον προεκλογικό αγώνα.

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, είναι αναμενόμενο «ο Τύπος να είναι επιθετικός», σχολιάζει ο Μάικλ Γκρινμπάουμ των «New York Times».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτελείο του Μπάιντεν κάνει κρυφές δημοσκοπήσεις για υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

Δύο ακόμη βουλευτές τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Οι τελευταίοι που προστέθηκε στο κατάλογο των Δημοκρατικών οι οποίοι ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας είναι ο βουλευτής Μπραντ Σνάιντερ και η επίσης βουλευτής Χίλαρι Σόλτεν.

Αφού ο πρώτος υπογράμμισε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο για όσα έχει προσφέρει στη χώρα, ο Σνάιντερ αναφέρει σε δήλωσή του πως «ήρθε η ώρα [ενν. ο Τζο Μπάιντεν] να παραδώσει ηρωικά τη δάδα σε μια νέα γενιά ηγετών που θα μας καθοδηγήσει στο μέλλον».

Η Σόλτεν απηύθυνε την ίδια έκκληση μέσω ανάρτησής της στο Χ. «Δεν έχει να κάνει με το παρελθόν, αλλά με το μέλλον. Είναι ώρα να παραδώσει την σκυτάλη (στον επόμενο)», έγραψε και τόνισε πως «είναι αναγκαίο να έχουμε τον ισχυρότερο δυνατόν υποψήφιο στην κορυφή του ψηφοδελτίου».

Μέχρι τώρα, 11 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα. Πρόκειται για τους βουλευτές Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα), Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη), Μάικ Κουίγκλι (Ιλινόι), Άντζι Κρεγκ (Μινεσότα), Άνταμ Σμιθ (Ουάσινγκτον), Μίκι Σέριλ (Νιου Τζέρσεϊ), Πατ Ράιαν (Νέα Υόρκη), Ερλ Μπλουμενάουερ (Όρεγκον), Χίλαρι Σόλτεν (Μίσιγκαν), Μπραντ Σνάιντερ (Ιλινόι) και τον γερουσιαστή Πίτερ Γουέλτς (Βερμόντ).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Πώς η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του θα επηρεάσει την έκβαση των Εκλογών στις ΗΠΑ

Δύο μήνες από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε για δεύτερη φορά. Το ερώτημ...

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας 61χρονος Έλληνας σκότωσε την 50χρονη – επίσης Ελληνίδα – σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέ...

Σαν σήμερα - 16 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1904: Ηλεκτροκινείται ο μέχρι τότε ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά, που τότε έφτανε μέχρι Ομόνοια. Γίνεται πια ο αγαπημένος των Αθηναίων «ηλεκτρικός»....

Φόρτωση άρθρων...