Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ: Το Ισραήλ συμφώνησε με την πρόταση εκεχειρίας του Μπάιντεν για τη Γάζα - Η Χαμάς δεν έχει αποδεχθεί ακόμη

Πλανήτης

Συμφώνησε με την πρόταση εκεχειρίας του Τζο Μπάιντεν στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ, σύμφωνα με τις ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες μένει να αποδεχθεί την πρόταση εκεχειρίας και η Χαμάς.

Συγκεκριμένα, αυτό ανέφερε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC, τονίζοντας πως η πρόταση για κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για τους ομήρους, που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, είναι «μια πρόταση που εξακολουθεί να ισχύει και έχει εγκριθεί αρκετές φορές από την ισραηλινή κυβέρνηση... ακόμα και σήμερα μας είπαν πως την εγκρίνουν».

«Η πρόταση αυτή βρίσκεται στο τραπέζι και τώρα εξαρτάται από τη Χαμάς. Όλος ο κόσμος πρέπει να καλέσει τη Χαμάς να την αποδεχθεί», πρόσθεσε ο Τζέικ Σάλιβαν.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι η Ντόχα έχει παραδώσει στη Χαμάς την πρόταση του Ισραήλ για την εκεχειρία, η οποία ταυτίζεται με αυτή που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι δεν έχει λάβει ακόμη «συγκεκριμένες εγκρίσεις» από καμία πλευρά, αν και η απόσταση μεταξύ τους φαίνεται να έχει συρρικνωθεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Έχουμε ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ

«Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και στους δύο υποψήφιους προέδρους, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ουκρ...

Συνεχείς αντιδράσεις της Τουρκίας για να αποκλειστεί το Famagusta - Τι ισχύει για την Κύπρο

Eάν ισχύει η συμφωνία που ανακοίνωσε ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν, τότε εξαιρείται και η Κύπρος. Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τι θα συμβεί στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν θα αρχίσει να ...

Φόρτωση άρθρων...