Τετάρτη
18 Σεπτεμβρίου 2024

iPhone 16: Αυτό είναι το νέο μοντέλο της Apple – Οι καινοτομίες

Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence - Τα νέα μοντέλα Watch και AirPods.

Πλανήτης
Tags: Apple, iphone 16

H Apple ανακοίνωσε το iPhone 16, στην καθιερωμένη παρουσίασή της, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο Apple Intelligence, το εργαλείο AI της εταιρείας, με το νέο της μοντέλο να δημιουργείται για την αξιοποίησή του.

Το νέο iPhone διαθέτει νέα κάμερα 48 megapixel, δύο επιλογές μεγέθους, 6,1 ίντσες για το iPhone 16 και 6,7 ίντσες για το iPhone 16 Plus, προσαρμόσιμα κουμπιά δράσης (για παράδειγμα, φακός τη νύχτα και ημερολόγιο την ημέρα), ολοκαίνουργιο έλεγχο της κάμερας για άμεση πρόσβαση στην κάμερα με ένα κλικ, καθώς και δυνατότητα ρύθμισης διαφόρων χαρακτηριστικών της κάμερας και ένα ολοκαίνουργιο τσιπ A18 που δημιουργήθηκε για το iPhone 16, βελτιστοποιημένο για την εκτέλεση μεγάλων γεννητικών μοντέλων και με 2x ταχύτερη νευρωνική μηχανή.

Η Apple δήλωσε ότι το νέο τσιπ A18 που δημιουργήθηκε για το iPhone 16 διαθέτει τεχνολογία 3 νανομέτρων και τέσσερις πυρήνες απόδοσης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε εμπειρία στο iPhone, συμπεριλαμβανομένης του Apple Intelligence. Η Apple δήλωσε ότι ο επεξεργαστής του είναι έως και 60% ταχύτερος από το iPhone 12 και η ταχύτητα ανταγωνίζεται ακριβούς προσωπικούς υπολογιστές. Η Apple πρόσθεσε ότι η GPU στο iPhone 16 είναι έως και 40% ταχύτερη από ό,τι στο iPhone 15.

R

Οι πρώτες εφαρμογές του Apple Intelligence στο iPhone 16

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Apple για την Τεχνολογία Λογισμικού Κρεγκ Φεντερίγκι, είπε ότι το Apple Intelligence λειτουργεί σε κατηγορίες όπως γλώσσα, εικόνες, δράση και προσωπικό πλαίσιο και δήλωσε ότι τα δεδομένα δεν θα αποθηκεύονται ούτε μοιράζονται ποτέ με την Apple και πρόσθεσε πως ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες μπορούν να επαληθεύσουν αυτή την υπόσχεση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως αναφέρει το CNBC.

Ένα χαρακτηριστικό που τόνισε ο Φεντερίγκι είναι η νέα λειτουργία generative emoji, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένα emojis πληκτρολογώντας μερικές λέξεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πληκτρολογούν λέξεις για να ανασύρουν φωτογραφίες και βίντεο που θέλουν να βρουν.

Ο Φεντερίγκι δήλωσε ότι το Apple Intelligence σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μιας νέας εποχής για τη φωνητική βοηθό Siri. Οι χρήστες μπορούν να προτρέπουν τη Siri με κείμενο, να κάνουν ερωτήσεις με τη φωνή τους, να ανασύρουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες από συνομιλίες κειμένου και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά όπως η δημιουργία emojis και μια νέα λειτουργία Visual Intelligence θα έρθουν αργότερα. Η οπτική νοημοσύνη επιτρέπει για παράδειγμα στους χρήστες να τραβήξουν μια φωτογραφία ενός σκύλου για να μάθουν τι ράτσα είναι.

Το Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμο στα νέα τηλέφωνα iPhone 16 και iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro και Pro Max.

6

AirPods 4

Η Apple μόλις ανακοίνωσε και τα AirPods 4. Για την κατασκευή τους χρησιμοποίησε τρισδιάστατη μοντελοποίηση και τεχνολογία λέιζερ για να αναπτύξει το σχήμα των «πιο άνετων AirPods όλων των εποχών».

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα ακουστικά είναι μια τεράστια βελτίωση στην ποιότητα του ήχου και τα «AirPods με τον καλύτερο ήχο». Έχουν επίσης εξατομικευμένο χωρικό ήχο και η Apple δήλωσε ότι θα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου.

Η θήκη φόρτισης των AirPods 4 είναι συμβατή με USB-C και είναι η μικρότερη θήκη που έχει υπάρξει ποτέ. Μπορείτε επίσης να φορτίσετε τη θήκη ασύρματα. Τα AirPods 4 θα είναι διαθέσιμα προς 129 δολάρια, ενώ τα AirPods 4 με ενεργή ακύρωση θορύβου θα είναι διαθέσιμα προς 179 δολάρια στις ΗΠΑ.

Apple Watch Series 10

Η Apple ανακοίνωσε και το Apple Watch Series 10 με τον λεπτότερο σχεδιασμό που έχει υπάρξει ποτέ – 10% λεπτότερο από το Series 9 – και τη μεγαλύτερη οθόνη μέχρι σήμερα.

«Σήμερα βασιζόμαστε στις προηγμένες τεχνολογίες που πρωτοπορούν με το Apple Watch για να το κάνουμε ακόμα πιο χρήσιμο, απαραίτητο και έξυπνο», δήλωσε ο CEO Cook για το Apple Watch Series 10.

T

Ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams, παρουσίασε το μοντέλο, το οποίο, όπως είπε, θα έχει τη «μεγαλύτερη wearable οθόνη που έχουμε κατασκευάσει ποτέ», ακόμη μεγαλύτερη από το Apple Watch Ultra και έχει έως και 30% μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης. Θα έχει επίσης μια επιπλέον γραμμή κειμένου ορατή για μηνύματα, mail ή ειδήσεις.

Η οθόνη του Series 10 θα είναι επίσης έως και 40% πιο φωτεινή όταν το βλέπουν οι χρήστες υπό γωνία, προκειμένου να βελτιωθεί η ορατότητα, είπε. Η οθόνη θα ενημερώνεται μία φορά ανά δευτερόλεπτο όταν βρίσκεται σε λειτουργία Always On αντί για μία φορά ανά λεπτό όπως πριν. Η Apple δήλωσε ακόμη ότι το Apple Watch Series 10 θα είναι σε θέση να προειδοποιεί τους χρήστες για την άπνοια ύπνου.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Apple

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρίσι: Εκρήξεις φιαλών υγραερίου σε κτίριο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στο Παρίσι εξαιτίας ισχυρών εκρήξεων σε κτίριο. Οι εκρήξεις έγιναν σε κτίριο στο 13ο δημοτικό διαμέρισμα της πρωτεύουσας της Γαλλίας. Το περιστατικ...

Φόρτωση άρθρων...