Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ιράν: Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών ο 57χρονος Αλί Μπαγκερί

Πλανήτης

Το υπουργικό συμβούλιο του Ιράν ανέθεσε τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών έπειτα από τον θάνατο του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στη χθεσινή συντριβή ελικοπτέρου.

Ο Αλί Μπαγκερί συνδέεται με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν για μεγάλο μέρος της πολιτικής του καριέρας και περιγράφει τον εαυτό του ως «διπλωμάτη» από τη δεκαετία του 1990.

Υπήρξε σφοδρός επικριτής της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 (το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης - JCPOA).

Ο Μπαγκερί έχει εμπλακεί αρκετές φορές σε διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης. Υπό τον πρώην Πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, συμμετείχε σε απευθείας συνομιλίες με την αμερικανική αντιπροσωπεία, υπερασπιζόμενος «την ταυτότητα της χώρας του», ενώ έχει συμμεριστεί δημόσια τη βαθιά δυσπιστία του Χαμενεΐ απέναντι στη Δύση, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Χαμενεΐ έχει δώσει στον υπηρεσιακό Πρόεδρο του Ιράν, τον 68χρονο Μοχαμάντ Μοχμπέρ, ένα μέγιστο διάστημα πενήντα ημερών για να οργανώσει τις Εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποια είναι η εταιρεία «φάντασμα» που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η υπόθεση με τις μαζικές εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο. Οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά και να τρ...

Φόρτωση άρθρων...