Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Ισαάκ Χέρτζοκ: Δεν είχαμε καμία εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές

«Απορρίπτω κατηγορηματικά κάθε σχέση» με την επιχείρηση, λέει ο Ισαάκ Χέρτζοκ στο Sky News

Πλανήτης

Κατηγορηματικά αρνητικός στην ισραηλινή εμπλοκή στις επιθέσεις με παγιδευμένους βομβητές και ασυρμάτους αυτήν την εβδομάδα στον Λίβανο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της χώρας Ισαάκ Χέρτζοκ.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, δήλωσε στο Sky News ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά» κάθε σχέση με την επιχείρηση, και σημείωσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο πλήρους κλίμακας με τον Λίβανο.

«Υπάρχουν πολλοί εχθροί της Χεζμπολάχ εκεί έξω, αρκετοί αυτές τις μέρες. Η Χεζμπολάχ πνίγει τον Λίβανο, καταστρέφει τον Λίβανο, δημιουργεί χάος στον Λίβανο ξανά και ξανά και ξανά. Είμαστε εδώ απλά για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Αυτό είναι το μόνο που κάνουμε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει δράση.

Τι είπε για τις μάχες με τη Χεζμπολάχ

Ο Χέρτζογκ αναφέρθηκε και στην αύξηση των μαχών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ και παραδέχθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα η κατάσταση να «κλιμακωθεί δραματικά».

Όπως ανέφερε, το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται» να βρίσκεται σε πόλεμο με τον Λίβανο, που όμως έχει καταληφθεί από τη Χεζμπολάχ και το Τελ Αβίβ μάχεται «για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο».

Η «αυτοκρατορία του κακού» του Ιράν

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρόεδρο, η Χεζμπολάχ ήταν «οπλισμένη μέχρι τα δόντια από την ιρανική αυτοκρατορία του κακού» και υποστήριξε ότι το Ιράν θέλει να «κατακτήσει τη Μέση Ανατολή και να κινηθεί προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ερωτηθείς αν το Ισραήλ θα εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ιράν, είπε ότι η χώρα του «έχει πάντα καταστήσει σαφές» ότι θα υπερασπιστεί το λαό της και «θα απομακρύνει κάθε απειλή που είναι υπαρξιακή για το κράτος του Ισραήλ».

Παράλληλα, δήλωσε απογοητευμένος από το Ηνωμένο Βασίλειο που ανέστειλε τις άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ για χρήση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, μετά από επανεξέταση της συμμόρφωσης της χώρας του στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Για τον Νετανιάχου

Ερωτηθείς αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να φέρει πίσω τους ομήρους του Ισραήλ από τη Γάζα, ο κ. Χέρτσογκ είπε ότι ήταν ένα «ατυχές ερώτημα».

Είπε ότι συνεργάζεται στενά με τον πρωθυπουργό και ότι «θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιονδήποτε πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι ο Νετανιάχου ήταν ο τρίτος πρωθυπουργός με τον οποίο συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος.

Αντίθετα, ο Χέρτσογκ είπε ότι για να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιστρέψουν οι όμηροι, ο Γιαχία Σινουάρ, διοικητής της Χαμάς, έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο καταπλακώθηκε πενταμελής οικογένεια - Νεκρά δύο αδερφάκια

Διαρροή φυσικού αερίου σε σπίτι ηλικιωμένου προκάλεσε την νύχτα έκρηξη με αποτέλεσμα την κατάρρευση διώροφου κτηρίου έξω από την Νάπολη της Ιταλίας, στην περιοχή Σαβιάνο. Κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...