Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Ισλανδία: Δεν υπάρχουν τελικά εγκλωβισμένοι τουρίστες στο σπήλαιο πάγου που κατέρρευσε, ανακοίνωσε η αστυνομία

Πλανήτης

Την ολοκλήρωση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στο σπήλαιο πάγου που κατέρρευσε χθες Κυριακή στη νοτιοανατολική Ισλανδία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως προηγούμενες αναφορές για δύο αγνοούμενους τουρίστες ήταν λανθασμένες.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε κατά την κατάρρευση του σπηλαίου που εξερευνούσε ένα οργανωμένο γκρουπ τουριστών στον παγετώνα Μπρεϊδαμερκουργιόκουτλ – ο οποίος αποτελεί τμήμα του Βατναγιόκουτλ, του μεγαλύτερου παγετώνα στην Ευρώπη.

Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει πως το γκρουπ ήταν 25μελές, αλλά διαπιστώθηκε πως μόνο 23 τουρίστες πήραν τελικά μέρος στη συγκεκριμένη εξερεύνηση. Ως εκ τούτου, σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Visir, οι περισσότεροι από τους τουρίστες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο πάγου όταν αυτό κατέρρευσε. Οι εθνικότητες των μελών του γκρουπ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρώμη: Συνελήφθη ελληνοαυστραλός που είχε επικηρυχθεί για 1 εκατομμύριο δολάρια – Κατηγορείται για διπλό φονικό

Ελληνοαυστραλός υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται για διπλό φόνο που φέρεται να διέπραξε πριν από 47 χρόνια στην Μελβούρνη, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Η υπόθεση π...

Αναχώρησε για Νέα Υόρκη ο Ερντογάν: Θα ζητήσει αναγνώριση των Κατεχόμενων της Κύπρου υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ

Για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αναχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη Σύνοδο του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σε δηλώσε...

Φόρτωση άρθρων...