Κυριακή
06 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Ένοπλη επίθεση σε σταθμό λεωφορείων

Ακούστηκαν πυροβολισμοί στο σημείο και οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια...

Πλανήτης

Επίθεση σημειώθηκε στον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων της Μπερ Σεβά, στο νότιο Ισραήλ, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με τις αρχές, ακούστηκαν πυροβολισμοί και η ισραηλινή αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

 

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom (MDA) ανακοίνωσε ότι οι διασώστες της παρείχαν φροντίδα σε οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων ένα άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλος ένας τραυματίας είναι σοβαρά. Τέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί μέτρια και τρεις ελαφρά. Οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση και διεξάγουν έρευνες για τα αίτια της επίθεσης.

Η επίθεση στον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων της Μπερ Σεβά προκάλεσε σκηνές πανικού, με τους πολίτες να τρέχουν να προστατευτούν καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα, αποκλείοντας την περιοχή για την προστασία των πολιτών και τον έλεγχο της κατάστασης. Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, ο δράστης εξουδετερώθηκε στο σημείο από τις αρχές, οι οποίες διεξάγουν τώρα έρευνες για τυχόν συνεργούς ή άλλες απειλές.

 

Οι ισραηλινές αρχές θεωρούν την επίθεση πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, δεδομένου ότι ο σταθμός είναι κεντρικός και χρησιμοποιείται από χιλιάδες πολίτες καθημερινά, γεγονός που αυξάνει τον αντίκτυπο της επίθεσης. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποτροπή τυχόν περαιτέρω κινδύνων.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία για περαιτέρω ιατρική φροντίδα, ενώ η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή, αυξάνοντας την παρουσία της σε όλα τα σημαντικά κέντρα και κόμβους της πόλης. Η επίθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο νότιο Ισραήλ – Νεκρός ο δράστης και μία γυναίκα, 10 τραυματίες

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλοι 10 τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στην πόλη Μπερσεμπά του νότιου Ισραήλ, δήλωσαν η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκ...

Ιταλία: Πέθανε ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας ο οποίος έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με προγηρία. Πρόκειται για σπάνιο σύνδρομο το οποίο προκαλεί πρόωρη γήρανση του ο...

Φόρτωση άρθρων...