Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το αιματηρό περιστατικό στο Ισραήλ, όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά σε στρατιωτική βάση στο Τελ Αβίβ, με τις ισραηλινές αρχές να αντιμετωπίζουν το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το φορτηγό έπεσε με ταχύτητα σε στάση λεωφορείου έξω από στρατιωτική βάση στην περιοχή Glilot, βόρεια του Ισραήλ γεμάτη η οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη με πολίτες. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, Magen David Adom, έξι τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, πέντε δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, ενώ 20 έχουν ελαφρά τραύματα.

Οι Times of Israel αναφέρουν πως εκείνη την ώρα ένα λεωφορείο μόλις είχε φτάσει στη στάση και αποβίβαζε επιβάτες. Ξαφνικά το φορτηγό έπεσε πάνω στους επιβάτες παρασέρνοντας αρκετούς από αυτούς κάτω από τις ρόδες του.

Ο οδηγός του φορτηγού πυροβολήθηκε και εξουδετερώθηκε από πολίτη, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα.

«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου», επεσήμανε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον έξι άτομα φέρουν σοβαρά τραύματα. Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ έκανε γνωστό πως ένας από τους τραυματίες που μεταφέρθηκε σε αυτό νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. «Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και αυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως η περιοχή Glilot βρίσκεται κοντά στην Herzliya που φιλοξενεί το αρχηγείο της Μοσάντ μαζί με πολλές μονάδες πληροφοριών των IDF, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας πληροφοριών του ισραηλινού στρατού (Μονάδα 8200).

«Αυτή τη στιγμή ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της.