Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες για εκτόξευση ρουκετών της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο (Βίντεο)

Πλανήτης

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν απόψε στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ εξαιτίας ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ενημέρωσαν ότι τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, εκ των οποίων δύο αναχαιτίστηκαν. Ρεπορτάζ του δικτύου Channel 12 αναφέρει ότι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τις IDF και άλλες δύο έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι απώθησε ισραηλινούς στρατιώτες που επιχείρησαν νωρίτερα σήμερα να περάσουν τα σύνορα. Κατά την «απόπειρα διείσδυσης» ισραηλινών στρατιωτών κοντά στο χωριό Αϊταρούν, οι εισβολείς δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και ρουκέτες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν «να υποχωρήσουν πίσω από τα σύνορα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Λίβανος: Τουλάχιστον 28 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο στον Λίβανο, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί τον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις επιχειρήσεις του εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ.

Από την 8η Οκτωβρίου 2023, δηλαδή την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ, τουλάχιστον 2.574 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας θα πληρώσει, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται

Tην απεχθή, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση καταδικάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία. Σε αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε μι...

IDF: Έξι δημοσιογράφοι του Al Jazeera ήταν μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Αντίστασης

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έσωσαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη στοιχεία που δείχνουν, όπως ισχυρίζονται, ότι έξι δημοσιογράφοι του Al Jazeera είναι μέλη της Χαμάς και της Ισλαμι...

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στην κρατική αεροδιαστημική βιομηχανία – Εξουδετερώθηκαν δύο δράστες, τρεις νεκροί και 14 τραυματίες (Βίντεο)

Μια «τρομοκρατική» επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, αφήνοντας πίσω «τρεις νεκρούς και...

Φόρτωση άρθρων...