Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραήλ: Οκτώ τραυματίες από δύο ρουκέτες προερχόμενες από τον Λίβανο

Πλανήτης

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ανω Γαλιλαία σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, όταν δύο ρουκέτες προερχόμενες από τον Λίβανο έπληξαν την περιοχή, σε επίθεση που σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποδίδεται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Κατά πληροφορίες επρόκειτο για αντιαρματικές ρουκέτες, όπλα που χρησιμοποιεί συχνά η Χεζμπολάχ.

Αμεση ήταν η απάντηση από το ισραηλινό πυροβολικό και την αεροπορία, με πλήγματα στις τοποθεσίες από όπου προήλθαν οι πύραυλοι, σύμφωνα πάντα με τα ισραηλινά Μέσα.

Χθες τη νύχτα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε υποδομές της Χεζμπολάχ σε επτά περιοχές του νότιου Λιβάνου, ανακοίνωσε ο στρατός σήμερα το πρωί.

Χτυπήθηκαν κτίρια που χρησιμοποιήθηκαν από την οργάνωση στις περιοχές Τσίχιν, Ταϊμπέχ, Μπλίντα, Μεΐς, Ελ Τζαμπάλ, Αλταρούν και Κφαρκέλα.

Επιπλέον, μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ χτυπήθηκε στην περιοχή Χιάμ.

«Οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιχειρούν ενάντια στην απειλή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται και το μήνυμα του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, πιθανότατα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Φόρτωση άρθρων...