Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραηλινός στρατός: Είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε στη Γάζα

Πλανήτης

Έτοιμος να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας είναι ο στρατός του Ισραήλ. Ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) αντιστράτηγος Herzi Halevi δήλωσε ότι η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς «έχει μετανοήσει» για την έναρξη πολέμου εναντίον του Ισραήλ και παραδέχεται ότι η χερσαία επίθεση καθυστερεί λόγω «στρατηγικών εκτιμήσεων».

«Το Ισραήλ βρίσκεται εν μέσω ενός πολέμου που εξαπέλυσε η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς. Ήδη το έχει μετανιώσει», ανέφερε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού σε συνέντευξη Τύπου κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

«Έχουμε προετοιμαστεί γι' αυτό. Οι IDF και η Νότια Διοίκηση έχουν προετοιμάσει ποιοτικά επιθετικά σχέδια για την επίτευξη των στόχων του πολέμου», λέει. «Οι IDF είναι έτοιμες για τον [χερσαίο] ελιγμό και θα λάβουμε μια απόφαση με το πολιτικό κλιμάκιο σχετικά με τη μορφή και το χρονοδιάγραμμα του επόμενου σταδίου», ανέφερε ο Halevi.

Ακόμα, τονίζει ότι υπάρχουν "τακτικές ακόμη και στρατηγικές εκτιμήσεις" που καθυστερούν την επίγεια επίθεση, αλλά επιτρέπουν στις IDF να προετοιμαστούν καλύτερα.

«Αξιοποιούμε κάθε λεπτό για να είμαστε ακόμη πιο προετοιμασμένοι. Και κάθε λεπτό που περνάει στην άλλη πλευρά, χτυπάμε τον εχθρό ακόμη περισσότερο. Σκοτώνουμε τρομοκράτες, καταστρέφουμε υποδομές, συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο στάδιο», πρόσθεσε ο αρχηγός του IDF.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποια είναι η εταιρεία «φάντασμα» που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η υπόθεση με τις μαζικές εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο. Οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά και να τρ...

Μπλίνκεν: Έκκληση να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Παρέμβαση έκανε ο Άντονι Μπλίνκεν μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε για κίνδυνο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή μετά την πυροδότηση χιλιάδων βο...

Φόρτωση άρθρων...